• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: "Panteri" izgrizli Ural u Permu!

FMP Železnik je pobijedio i u revanš meču posljednjeg kola kvafilikacija za Evrokup, u dalekom Permu, skupi tim Ural Grejta - 57:69!

 EVROKUP: "Panteri" izgrizli Ural u Permu! Izvor: MONDO

Strepili su mladi "panteri" poslije prve utakmice u Železniku i pobjede od "svega" osam poena razlike. Strepnja je bila suvišna...

FMP Železnik je pobijedio i u revanš meču posljednjeg kola kvafilikacija za Evrokup, u dalekom Permu, skupi tim Ural Grejta - 57:69! Po četvrtinama: 13:17, 19:20, 14:22, 11:10, što znači da je tim Slobodana Klipe, poslije beogradskih 69:61, dobio dvomeč sa favoritom sa ukupno 20 poena razlike.

Tim iz Železnika već zna i protivnike u prvoj fazi takmičenja u Evrokupu, eks-ULEB kupu, a to su u Grupi G: Pamesa (Španija), Artland (Njemačka) i Fortitudo (Italija). Prva faza počinje 25. novembra, a završava se 13. januara, kada će po dva najbolja tima iz osam grupa produžiti u "Last 16" fazu...

Junaci revanša u Permu su Dragan Labović sa 17 poena, sedam skokova i dve asistencije i Nemanja Protić sa 18 poena, tri skoka i jednom asistencijom. Zapažen učinak imao je i centar Predrag Samardžiski, koji je na osam poena donio i potpunu dominaciju pod košem sa osam uhvaćenih lopti, od ukupno 39 celog tima. Filip Čović je ubacio devet poena, a od ostalih niko više od tri.

Ural je nadskočen na njegovom terenu. Igrači Grejta sakupili su 31 skok, od čega 13 u napadu. Srećom po srpski tim, veliki broj ofanzivnih skokova nije nadograđen lakim poenima. Rusi su za dva poena šutirali svega 14/36, za mršavih 38,8 odsto uspješnosti, a od 22 pokušaja za tri poena, pogodili su dva puta - 9%!?

Do velikog uspjeha, FMP je stigao prije svega požrtvovanom odbranom. Tim sa Džonsom, Liholitovim, Vošingtonom, Surovtsevim, Plisnićem i ostalima u prvom meču ubacio je 61, a u drugom, na svom terenu, svega 57 poena protivniku.

Počelo je tvrdo, prva četvrtina završena je rezultatom 13:17. Sa ukupno 12 poena prednosti poslije prvih 10 minuta, ipak se nije mogao naslutiti konačan ishod, ali kada je rezulat u 15. minutu iznosio 30:13 u korist našeg tima, iznenađenje je bilo na vidiku.

U 9. minutu meča, na semaforu je pisalo 14:13. Tada je Protić polaganjem započeo seriju od 16:0, koju je u 15. minutu završio košem Nikola Ilić.

Ipak, domaći tim je uspio do poluvremena koliko-toliko da se oporavi i na odmor ode se podnošljivih - 32:37.

Ali, početak drugog poluvremena donio je novi udar "pantera". Ural je postigao prvi koš, a onda su Labović, Protić i Samardžiski bili tvorci nove serije od 13:1, poslije koje se domaćin nije oporavio - 35:50. Sve što su uspjeli Rusi, je da priđu na deset poena razlike, tačnije 18, bilo je 42:52, ali je onda trojku pogodio Protić i odbio posljednji napad posrnulog rivala.

U posljednju četvrtinu, Klipini momci ušli su sa prednošću od 21 poen, računajući i prvi meč, koju su do kraja rutinski odbranili i upisali sebe među učesnike prve faze Evrokupa, gdje se bez kvalifikacija plasirao Hemofarm, a gdje bi iste večeri trebalo da se plasira i Crvena zvezda, koja u Pioniru dočekuje austrijski Gmunden. U prvom meču bilo je neriješeno...

PAROVI I REZULTATI REVANŠ MEČEVA 2. KOLA KVALIFIKACIJA:

A: Budućnost - Galatasaraj (prvi meč 83:85)
B: Ural Grejt - FMP Železnik 57:69 (61:69)
C: Hapoel Jerusalim - Uniks Kazanj (66:88)
D: Crvena zvezda - Gmunden (82:82)
E: Kijev - Panelinios (69:96)
F: Ostende - Avr (85:84)
G: Gran Kanarija - Beneton Friburg (64:92)
H: Kaha San Fernando - ASK Riga (69:83)

GRUPA A: Roan, Zadar, Marusi, pobjednik duela H
GRUPA B: Dinamo Moskva, Lukoil, Barons, pobjednik duela C
GRUPA C: Bešiktaš, Himki, Beneton Trevizo, pobjednik duela F
GRUPA D: Aris, Turk Telekom, Bnei Hašaron, pobjednik duela E
GRUPA E: Lijetuvos Ritas, Asvel, Azovmaš, pobjednik duela G
GRUPA F: Brose Baskets, Turov, Spiru Basket, pobjednik duela D
GRUPA G: Pamesa, Artland, Fortitudo, FMP
GRUPA H: Bilbao, Hemofarm, Nimburk, pobjednik duela A

*napomena: U "Last 16" fazi će biti formirane četiri grupe sa po četiri tima. Tada će, takođe, po dve najbolje ekipe iz svake grupe izboriti plasman na "Fajnal 8" turnir (9 - 12. april), koji će se igrati po kup-sistemu. Osvajač Evrokupa biće učesnik Evrolige za sezonu 2009/2010.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC