• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaši Borca i Širokog oprostili se od Evrope

Košarkaši banjalučkog Borca remijem sa Oldenburgom 74:74 opostili se od evropskih takmičenja, a Široki porazom 91:82 od Sumkhimproma.

 Košarkaši Borca i Širokog oprostili se od Evrope Izvor: MONDO

Borac je u revanš meču 2. kola Evročelendža na domaćem parketu jurio protiv njemačkog Oldenburga minus 30 razlike iz prvog meča (76:46) ali „pivari“ su i pored vođstva tokom većeg dijela meča odigrali sa gostima neriješeno 74:74.

Banjalučani su odlično ušli u meč i dobrom igrom u prve dvije četvrtine stigli do prednosti od deset poena razlike (39:29).
U istom ritmu „pivari“ su nastavili i trećoj četvrtini i došli do plus trinaest i probudili nadu domaćih navijača da možda mogu da stignu minus iz prvog meča.

Košarkaši Oldenburga međutim nisu dozvolili iznenađenje i sjajnim finišom u posljednjem dijelu igre preuzeli su stvari u svoje ruke i izbjegli poraz u Banjaluci.

Borac je ipak imao priliku da se pobjedom oprosti od takmičenja u Evropi ali šut Janjuševića za tri poena osam sekundi prije kraja meča nije završio u mreži.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Foster sa 19 poena i Paulding sa 16 poena.

U ekipi Borca najzapaženiji su bili Peterkin i Garma koji su ubacili su po 14, te Mladenović i Ričardson koji su dodali po deset poena.

Trener Oldenburga Predrag Krunić čestitao je Borcu na prikazanoj igri, ali i dodao da je pitanje pobjednika riješeno prije sedam dana u Njemačkoj.

„U prvom meču gdje smo odigrali jednu odličnu partiju riješili smo pitanje pobkjednika. Moram čestitati Borcu na odličnoj partiji, sjajno su odigrali prbvo poluvrijeme. Mi smo u drugom pojačali odbranu i došli do povoljnog trezultata. Šteta je što obje ekipe ne idu dalje. Na kraju želim da kažem hvala Borcu na sjajnom gostoprimstvu“, rekao je Krunić.

I trener Borca Miloš Pejić svjestan je da je pitanje pobjednika bilo već riješeno, ali je zadovoljan prikazanom igrom svoje ekipe.

„Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali utakmicu. Sve smo učinili da dobijemo meč, ali teško je bilo očekivati da možemo nadoknaditi minus od 30 iz prve utakmice. Naučili smo lekciju iz prvog meča i odigrali smo čvršće i bolje. Na kraju bolji tim zasluženo ide dalje“, rekao je Pejić nakon meča.

Gostovanje Oldenburga Borcu bila je prilika za Marka Šćekića da ponovo zaigra u Banjaluci, a nekadašnji košarkaš Borca svom bivšem klubu ubacio je 11 poena.

„Lijepo je bilo ponovo se vratiti u dvoranu Borik. U budućnosti ne smijemo dozvoliti da ponovimo igru iz prvog poluvremena. Na kraju je bitno samo to da mi idemo dalje. Borcu želim puno sreće u nastavku BiH lige“, rekao je Šćekić.

Plasman u grupnu fazu Evročelendža nisu uspjeli izboriti ni košarkaši Širokog koji su nakon neriješenog rezultata protiv Sumkhimproma u prvom meču na "Pecari" (73:73) poraženi na gostovanju u Ukrajini 91:82.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC