• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan opet propustio šansu!

Košarkaši Partizana poražni u gostima kod Panioniosa 72:70.

 EL: Partizan opet propustio šansu!  Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana poslije četiri kola Evrolige imaju polovičan učinak - dvije pobjede na svom terenu i dva poraza na gostovanjima, koja su uz malo više sreće i pameti mogla da budu izbjegnuta.

Crno-bijeli su u četvrtak u Atini poraženi od Panioniosa rezultatom 72:70 (19:10, 21:25, 16:12, 16:23), mada su imali šansu da naprave "brejk" i već sada dođu na prag trećeg uzastopnog plasmana u Top 16 fazu.

Milenko Tepić zabilježio je 19 poena i pet asistencija, uz četiri ukradene lopte, ali u poslednjem minutu nije realizovao napad na izjednačenje na 68:68. Na drugoj strani je promašio Branko Cvetković, ali je robustni Amerikanac Loni Bakster priskočio i povisio na 70:66.

Uroš Tripković poslije toga je ubacio jedno slobodno bacanje, uzvratio mu je istom mjerom Aron Majls, ali je Novici Veličkoviću na neobjašnjiv način izmakla lopta.

Fauliran je Cvetković, koji je dvije sekunde prije kraja i definitivno riješio meč. Kao Tripković protiv Efesa u Istanbulu, Veličković je uz zvuk sirene dao trojku, koja može i ne mora da se pokaže bitnom na kraju takmičenja - 72:70!

Aleksandar Rašić dao je 12 poena (sve u prvom poluvremenu), a Tripković i Veličković po 11, mada su obojica reprezentativaca odigrala ispod svojih mogućnosti. Stefon Lazmi (8p, 9sk) poslovično agilan, ali previše često usamljen u duelima pod košem, ni on nije mogao da pruži maksimum.

U listu strijelaca upisala su se samo još dvojica igrača: Vitkovac sa pet i Slavko Vraneš sa četiri poena, koji je uz to imao sedam skokova i čak četiri blokade. Crnogorski dugajlija pružio je jednu od najboljih partija otkako je došao u Partizan, ali je na kraju ostavio reket nezaštićenim i otvorio Baksteru prostor da postigne ključne poene.

Ekipu Aleksandra Trifunovića predvodili su Majls sa 18, Cvetković sa 14, Bakster sa 12 i Kalampokis sa 11 poena. Grčki tim pokazao se kao "tvrd orah", išao mu je na ruku i sudijski kriterijum, ali se mora priznati da su odigrali odličnu odbranu na unutrašnjim pozicijama.

Što je veoma atipično za njih, crno-bijeli su više od polovine poena dali šutevima za trojku (12 pogodaka iz 24 pokušaja). Lazmi je uspio da ubaci ponešto iz reketa, ali je Veličković u potpunosti zaustavljen, dok je Žarko Rakočević na terenu proveo svega pet minuta.

Panionios je dobio prvu četvrtinu sa 19:10, u 13. minutu je poslije trojke Cvetkovića i tehničke greške Dušku Vujoševiću zbog protesta povećao na čak 29:13. Tada je Rašić inicirao seriju od 16:0 za brzo izjednačenje, Vraneš je carevao u odbrani, dok je Tepić sa dvije trojke donio Partizanu i vođstvo - 33:35.

Kada je trebalo "stati na loptu", crno-bijeli su popustili u odbrani, ostali bez riješenja u napadu i dozvolili domaćinu da serijom od 7:0 ode na poluvrijeme sa lijepom prednošću (40:35). Početak treće dionice protekao je u znaku Majlsa, koji je odigrao simultanku i bio najzaslužniji što je u 24. minutu na semaforu pisalo 51:37.

Sve dobro što su uradili u drugoj četvrtini, Vujoševićevi izabranici su brzo prokockali. Malo-pomalo su uspjeli da se vrate u život, na kraju čak i došli u situaciju da se bore za pobjedu, međutim, Panionios je ipak bio za nijansu bolji.

U Evroligi predstoji pauza, tako da je naredna utakmica, u Beogradu protiv CSKA, na programu 26. novembra.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC