• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Petorka kola na "ić"

Čak četvorica igrača koja su statističkim učinkom zaslužila mjesta u idealnoj petorci četvrtog kola Evrolige potiču sa prostora bivše Jugoslavije!

 EL: Petorka kola na "ić" Izvor: MONDO

Srbi Igor Rakočević i Luka Bogdanović, Hrvat Zoran Planinić i slovenački reprezentativac Sani Bećirović blistali su u srijedu i četvrtak, mada je titulu najkorisnijeg igrača posljednje runde elitnog takmičenja ponio neko peti - Amerikanac iz ekipe Armani Džinsa, Majk Hol.

On je postao MVP zabilježivši 21 poen i devet skokova, za ukupni indeks 28, u porazu od Real Madrida.

Rakočević (Taukeramika, indeks 27) i Bogdanović (Huventud, 26) takođe su napustili parket pognutih glava, dok su Bećirović (Lotomatika, 26) i Planinić (25, CSKA) slavili pobjede.

Igor Rakočević sa prosječnim indeksom 22,5 vodi na tabeli za MVP-ja prve faze Evrolige, dok je Stefon Lazmi peti sa 20 indeksnih poena po utakmici. Rakočević je i prvi strijelac (21,5), i to sa tri poena većim prosjekom od drugoplasiranog Krisa Vorena iz Avelina.

Centar Partizana Slavko Vraneš dominirao je u četvrtom kolu, pošto je igračima Panioniosa postavio čak pet rampi! "Banana men" Evrolige ipak je Terens Moris iz CSKA, sa prosjekom od tri blokade po utakmici. Vranešov prosjek iznosi okruglo dvije, koliko ima i Lazmi.

Partizanov Gabonac deli drugo i treće mjesto na listi skakača. On i Loren Vuds iz Žalgirisa hvataju 9,25 lopti po utakmici, a veteran Fenerbahčea Mirsad Turkčan 9,50.

Milenko Tepić je peti asistent takmičenja sa prosjekom od 4,75 dodavanja za koš, dok Aleksandar Rašić dijeli od jedanaeste do četrnaeste pozicije sa 3,50.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC