• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gruzijski div u Panatinaikosu

Jedan od najvećih svjetskih talenata na poziciji centra, Gruzijac Giorgi Šermadini, potpisao je ugovor sa četvorostrukim osvajačem Evrolige.

 Gruzijski div u Panatinaikosu  Izvor: MONDO

Jedan od najvećih svjetskih talenata na poziciji centra, Gruzijac Giorgi Šermadini, potpisao je ugovor sa Panatinaikosom i imaće pravo da debituje već na utakmici narednog kola Evrolige, protiv Prokoma u Poljskoj.

Šermadini je visok 216 centimetara, ima 19 godina (mada mnogi u to sumnjaju) i prošao je sve najpoznatije kampove, kao što su "Košarka bez granica" ili "Eurokamp" koji se u Trevizu organizuje pod pokroviteljstvom "Riboka".

Nastupio je na tradicionalnom "Najk hup samitu", što je utakmica mladih reprezentacija SAD i "ostatka svijeta", ali na ovogodišnjem draftu nije izabran pošto su klubovi sumnjali u njegovo zdravlje poslije operacije meniskusa.

Šermadini je u prvenstvu Gruzije, koje je izuzetno niskog kvaliteta, bilježio 33,5 poena, 18,4 skoka i 3,1 blokadu po utakmici. Tri puta zaredom proglašavan je igračem godine.

Pomenute reference preporučile su ga treneru Panatinaikosa Željku Obradoviću, pa je Gruzijac posljednje tri nedjelje proveo na probi u timu "zelenih".

"Panatinaikos ne potpisuje ugovor sa igračem ako nije siguran da može da im pomogne. Zato je ovaj potpis za mene velika čast i još veća šansa. Počeo sam da se bavim košarkom prije samo tri godine i nisam mogao da zamislim da ću danas biti član najboljeg kluba u Evropi", izjavio je Šermadini.

On je obećao da će i ubuduće naporno trenirati i biti spreman za trenutak kada će Obradović pozvati njegov "broj".

Gruzija se poslije raspada SSSR pročula kao zemlja koja je iznjedrila mnogo kvalitetnih visokih igrača. Najpoznatiji su svakako Vladimir Stepanija i Zaza Pačulija, koji su poslije Evrope postali imena za respekt i u NBA ligi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC