• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pistonsi zaustavili Lejkerse

Detroit je na gostovanju u Los Anđeles Lejkersima slavio rezultatom 106:95, nanijevši im prvi poraz ove sezone, poslije sedam uzastopnih pobjeda.

 NBA: Pistonsi zaustavili Lejkerse Izvor: MONDO

Alen Ajverson brzo se prilagodio igri Pistonsa, bio je žestoko motivisan u Holivudu i sa 25 poena bio je najzaslužniji za prekid serije "jezeraša". Njemu uz rame bio je Rašid Valas sa takođe 25 pogodaka, uz 13 skokova. Detroit je tako ostvario osmi trijumf u posljednjih 10 susreta sa Lejkersima.

"Odigrali smo odličan meč. Demonstrirali smo dobru košarku i na terenu smo tačno znali šta radimo, i odradili svaki zadatak. Bili smo veoma dobri u odbrani, ali smo im otežali i posao u napadu, jer smo stalno šutirali na koš. Poslije toga smo se brzo vraćali i praktično svo vrijeme smo vodili utakmicu", rekao je Ajverson poslije sedmog trijumfa svoje ekipe, koja je upisala i dva poraza.

U ekipi Lejkersa najzapaženiji je bio Kobi Brajant sa 29 poena, u ukupno 874 utakmici u karijeri u NBA ligi tokom 13 sezona. On se tako približio legendarnom Leriju Birdu na listi igrača sa najviše nastupa, koji je tokom 13 godina provedenih u najjačoj ligi svijeta upisao 897 nastupa.

Pau Gasol je duel završio sa 15 poena, 10 uhvaćenih lopti i šest asistencija, dok je Vladimir Radmanović za 15 minuta provedenih na parketu upisao samo dva poena i dva skoka.


Košarkaši Filadelfije ispisali su stranicu u istoriji NBA lige na gostovanju u Indijani, kada su savladali domaći tim rezultatom 94:92. Siksersi su uspjeli da nadoknade zaostatak od 26 poena, što je drugi najveći "minus" koji je neka ekipa ikada sustigla.

"Rekao sam igračima da nastave da se bore. Oni su se svojski potrudili, nisu željeli da odustanu i to se isplatilo", izjavio je trener File Moris Čiks poslije trijumfa, u kojem su gosti poslije prvog kvartala gubili rezultatom 38:13.

Kod gostiju najbolji je bio Tadeus Jang sa 25 poena i 10 skokova, Andre Miler zabilježio je 19 koševa, a Elton Brend 14, uz čak 15 uhvaćenih lopti.

U ekipi Pejsersa prednjačio je Markus Danijels sa "dabl-dabl" učinkom od 17 poena i 10 skokova.

REZULTATI

Indijana - Filadelfija 92:94
Majami - Vašington 97:77
Nju Džersi - Atlanta 115:108
Njujork - Oklahoma 116:106
Boston - Denver 85:94
Memfis - Milvoki 96:101 (produžetak)
(Miličić 4p, 1sk za 13 minuta, Jarić nije igrao)
Nju Orleans - Portland 87:82
(Stojaković 8p, 4sk za 30 minuta)
Dalas - Orlando 100:102
San Antonio - Hjuston 77:75
Sakramento - Finiks 95:97 (produžetak)
Juta - Šarlot 96:104
Detroit - LA Lejkers 106:95

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC