• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božić:Defanziva ključ, Pešić:Biti ili ne biti

Derbi osmog kola NLB lige odigraće se u nedjelju u Pioniru gdje će se sastati lider na tabeli Partizan i drugoplasirana Zvezda.

 Božić:Defanziva ključ, Pešić:Biti ili ne biti Izvor: MONDO

Ove nedjelje ljubitelje košarke uživaće u pravom derbiju NLB lige. Dueli Partizana i Zvezde uvek privlače veliku pažnju, ali će "vječiti rivali" ovoga puta ukrstiti koplja kao dve prvoplasirane ekipe na tabeli regionalnog takmičenja.

Crno-bijeli su proteklog vikenda trijumfalno prošli kroz Železnik i trenutno su jedina neporažena ekipa Jadranske lige.

Duel protiv najljućeg protivnika dočekuju bez mnogo vremena za pripremu, budući da su u petak doputovali iz Grčke gdje su u okviru Evrolige pretrpili poraz od Panioniosa.

Kapiten Partizana Petar Božić tvrdi da je njegov tim navikao na paklen tempo i da bez obzira na umor, ekipa uvijek ima dodatni motiv u duelima sa Zvezdom.

"Bez obzira na naš umor, dodatna motivacija za vječiti derbi sigurno neće izostati. Samo mogu da obećam da ćemo prikazati maksimum. Visok nivo u dobrani i kontrola ritma su osnovni preduslovi za pobjedu. Najbitnije je da u defanzivi budemo maksimalno angažovani", rekao je vođa Partizana, koji je do sada ostvario skor 7-0.

Božić smatra da će crno-bijeli imati težak zadatak u nedjelju, jer se Zvezda pojačala ove sezone, igra dobro, što pokazuju i rezultati u NLB ligi i Evrokupu, a na čelu je iskusni stručnjak Svetislav Pešić, koji će sigurno znati da pripremi svoje igrače za derbi.

"Samim dolaskom vrhunskog trenera i njegovih pomoćnika Zvezda je napravila pomak. Crveno-bijeli kvalitetno rade što se vidi i po rezultatima. Ipak, mi nismo u situaciji da razmišljamo o bilo kom rivalu", istakao je Božić.
Na drugoj strani trener Zvezde Svetislav Pešić smatra da će njegov tim imati odličan test u nedjelju, jer "vječiti derbiji su utakmice na kojima igrači pokazuju da li su spremni za vrhunske domete".

"Naša ekipa mora da savlada poteškoće, da u atmosferi specifičnoj za derbije pokaže da može da napreduje. Ovi utakmice se i zovu derbiji zato što na njima važi ona izreka 'ili jesi, ili nisi'", objasnio je Pešić, čiji je tim pretrpio samo jedan poraz ove sezone, od Cibone u Zagrebu.

Iskusni stručnjak je rekao da izuzetno cijeni ekipu iz Humske, koja je posljednjih sezona dobrim rezultatima dokazala da vrijedi i istakao da je prednost rivala to što većina njihovih igrača ima iskustvo "vječitih derbija".

"Oni su svojim igrama posljednjih godina pokazali koliko vrijede. Kao košarkaši trener, ponosan sam što u Partizanu postoje tako dobri momci, a vjerujem da i Dule Vujošević tako misli", naglasio je Pešić.

Trener Zvezde imao je, međutim, zamjerku na činjenicu da je Partizan kao domaćin utakmicu ostavio samo nekoliko desetina ulaznica za navijače crveno-bijelih.

"Ova se utakmica ipak igra i zbog navijača, ali dobro... Partizan će imati veću podršku sa tribina, a nama je daleko važnije da se koncentrišemo na teren, da probamo da izvučemo maksimum i namučimo protivnika", zaključio je Pešić, koji na nedjeljnom derbiju neće moći da računa na povrijeđenog Mirka Kovača.

Derbi susret osmog kola NLB lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedjelju u hali "Pionir" sa poečtkom od 18.30 časova.

PAROVI 8. KOLA

SUBOTA
Zadar - Zagreb (17.45, HTV2)
Bosna - Olimpija (18.00)
Helios - FMP (19.00)
Krka - Split (20.00)
Hemofarm - Budućnost (20.15, RTV1)

NEDJELJA
Cibona - Vojvodina (18.00)
Partizan - Crvena zvezda (18.30, FOX)

TABELA: Partizan 7-0, Zvezda 6-1, Hemofarm 5-2, Zadar 5-2, Budućnost 5-2, Cibona 4-3, Split 4-3, Olimpija 3-4, Krka 3-4, FMP 2-5, Bosna 2-5, Vojvodina 1-6, Helios 1-6, Zagreb 1-6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC