• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Studenti" preslišali evroligaša Olimpiju

Košarkaši Bosne savladali su evroligaša Olimpiju sa 94:85 (17:25, 20:14, 31:24, 26:22) u osmom kolu NLB lige.

 NLB: "Studenti" preslišali evroligaša Olimpiju Izvor: MONDO

Pod vodstvom Vlade Vukoičića "studenti" su strpljivom igrom uspjeli da nadoknade minus u skoku iz prvog poluvremena i na kraju zasluženo slave u prepunoj dvorani "Mirza Delibašić".

U prvoj četvrtini, gosti iz Ljubljane su kontrolisali igru i rezultat, ponajviše zahvaljujući sjajnom Vladi Ilievskom, koji je u subotu uveče uveče postigao 25 poena.
Bosna je pojačala igru u odbrani u drugom kvartalu, što je brzo donijelo željeni efekat. Kontranapadima su smanjivali prednost Olimpije, a u tim trenucima najbolji igrači Bosne su bili Ivan Ivanović i Emir Zimić, koji se istakao sa atraktivnim zakucavanjima. Na odmor se otišlo sa dva poena prednosti za Olimpiju (39:37).

U trećem periodu, domaći su nastavili da pune koš Ljubljančana, posebno Nikola Vučurović, koji je sa četiri vezane trojke podigao prednost Bosne, a publiku na noge.
Ipak, gosti se nisu predavali, i strpljivom igrom stigli čak do poena prednosti tri minuta prije kraja (80:79).

Stanli Barel je potom, šutem iza linije 6.25, donio Bosni vođstvo, koje je na plus četiri povisio polaganjem Goran Ikonić. Ilijevski je u poslednjem trzaju "zmajčeka" smanjio na pola koša, da bi kapiten Ikonić 60 sekundi prije kraja, trojkom ponovo vratio rezultatsku klackalicu u korist Bosne.

U samom finišu sarajevski dvojac je čuvao prednost domaćih sa linije slobodnih bacanja, da bi novom trojkom u posljednjim trenucima Vučurović ovjerio trijumf (94:85)

Najbolji pojedinac susreta bio je Ivan Ivanović sa 28 poena i sedam skokova, Emir Zimić trijumfu je doprinio sa 17 koševa i pet uhvaćenih lopti, koliko je zabilježio i kapiten Sarajlija Goran Ikonić.

Kod popularnih "zmajčeka", odličnu partiju pružio je Vlado Ilievski sa 25 koševa (4/8 za tri), Milič je ubacio 15, dok je Klobučar susret zavšio sa pet poena manje.

Vukoičić nije krio zadovoljstvo zbog pobjede, ali i igre svojih izabranika.

"U najavi susreta rekao sam da nas mnogo ne interesuje ekipa Olimpije, već da ćemo se fokusirati na naše stanje. Upravo to se i pokazalo kao ključni momenat, jer jako me obradovalo da su igrači dobro prihvatili nove taktičke zadatke koje sam u kratkom periodu postavio.. To je ono što je mnogo važnije, ali je i pobjeda dodatno začinila odličan utisak", izjavio je Vukoičić elektronskim medijima, dodavši da je klupa učinila prevagu u ovom meču.

"Iako ne volim da izdvajam pojedince, četiri vezane trojke Vučurovića donijele su pozitivan efekat na cijelu ekipu i možda odredile tok susreta. Nakon deficita u skoku u prvom poluvremenu (7-16) uspjeli smo nadskočiti Olimpiju (27-29). Igrali smo timski sa puno asistencija (20-5), što je bio slučaj i u prošloj utakmici i što me naročito raduje", zaključio je srpski stručnjak.

U taboru Olimpije, ispočetka niko nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima, ali je na posljetku trener gostiju Aleksandar Džikić ipak smekšao.

"Naravno da nisam zadovoljan. Opet smo imali neshvatljive padove u igri. Sigurno je da smo fizički i psihički bili iscrpljeni nakon meča Evrolige u Istanbulu, ali to ne smije da bude nikakvo opravdanje. Ako nisu u stanju da igraju, neka ne igraju. Čestitam treneru i igračima Bosne", izjavio je Džikić.

Krilo Olimpije Damjan Rudež, koji je pred početak sezone stigao iz Splita, takođe nije krio razočarenje.

"Nalazimo se u lošoj seriji jer nam je ovo bio šest poraz zaredom. Bosna je iskoristila naše slabosti i zasluženo slavila. U narednom meču protiv Partizana jednostavno moramo tražiti pobjedu i izlazak iz apatije", rekao je Rudež.

U narednom kolu regionalnog šampionata, Bosnu čeka gostovanje u Novom Sadu protiv Vojvodine.

(MONDO, foto - sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC