• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Tehnički poraz "pantera"

Nevjerovatne četiri tehničke greške dosuđene FMP Železniku u poslednjem minutu Helios je kaznio i sa linije slobodnih bacanja obezbijedio pobjedu.

 NLB: Tehnički poraz "pantera" Izvor: MONDO

Košarkaši FMP Železnika, dvostruki osvajači Jadranske lige u njenom kratkom postojanju, doživjeli su šesti poraz u osam odigranih kola poslednjeg izdanja NLB lige. Helios je bio bolji - 96:82.

"Panteri" su u subotu uveče izgubili od tima, kojeg su prethodnih sezona glatko pobjeđivali, a sada sa njima dijele isti skor pri dnu tabele. U Domžalama Helios je iskoristio seriju tehničkih grešaka dosuđenih beogradskom timu u poslednjem minutu utakmice.

Košem Dragana Labovića, FMP se primakao rivalu na 78:75, potom je Mladen Jeremić oduzeo loptu protivniku i obezbijedio svom timu napad za eventualno izjednačenje, ali se dogodio totalni preokret. Plejmejker Filip Čović izgubio je loptu u duelu sa Željkom Zagorcem, poslije čega je FMP dobio četiri tehničke greške!?

Nesvakidašnju situaciju kaznio je najefikasniji na meču, Amerikanac Nikolas Džejkobson, sa serijom koševa sa linije slobodnih bacanja, poslije čega je Helios došao do nedostižnih 89:75, računajući i koš Vjekoslava Petrovića u naknadnom posjedu lopte.

Od toga, bilo je nemoguće oporaviti se. FMP je ponovo izgubio meč u neizvjesnoj završnici, iako konačan rezultat ne govori tako.

U timu Slobodana Klipe, najefikasniji bio je Predrag Samardžiski sa 17 poena i 13 skokova, a pratili su ga Nikola Protić sa 16 poena i Dragan Labović sa 13.

Pomenuti Džejkobson ubacio je 30, uz besprijekorno izvođenje slobodnih bacanja - 10/10. Drugi Amer Alvin Snou zabilježio je 17, Petrović 12...

REZULTATI 8. KOLA NLB LIGE:

Helios - FMP Železnik 96:82

Zadar - Zagreb 110:75

Bosna - Olimpija 99:84

Krka - Split 79:86

Hemofarm - Budućnost 96:77

U nedelju:

Partizan - Crvena zvezda (18.30)

Cibona - Vojvodina (18.00)

TABELA: Partizan (-1) 7-0, Crvena zvezda (-1) 6-1, Zadar 6-2, Hemofarm 6-2, Budućnost 5-3, Split 5-3, Cibona (-1) 4-3, Olimpija 3-5, Bosna 3-5, Krka 3-5, FMP 2-6, Helios 2-6, Zagreb 1-7, Vojvodina (-1) 1-6.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC