• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Čović vratio ekipu iz svlačionice!

Košarkaši FMP Železnika, dvostruki osvajači NLB lige u njenom kratkom postojanju, doživjeli su šesti poraz u osam kola. Helios je bio bolji - 96:82.

 NLB: Čović vratio ekipu iz svlačionice! Izvor: MONDO

"Panteri" su u subotu uveče izgubili od tima, kojeg su prethodnih sezona glatko pobjeđivali, a sada sa njima dijele isti skor pri dnu tabele. U Domžalama Helios je iskoristio seriju tehničkih grešaka dosuđenih beogradskom timu u poslednjem minutu utakmice.

Košem Dragana Labovića, FMP se primakao rivalu na 78:75, potom je Mladen Jeremić oduzeo loptu protivniku i obezbijedio svom timu napad za eventualno izjednačenje, ali se dogodio totalni preokret. Plejmejker Filip Čović izgubio je loptu u duelu sa Željkom Zagorcem, poslije čega je FMP dobio četiri tehničke greške!?

Nesvakidašnju situaciju kaznio je najefikasniji na meču, Amerikanac Nikolas Džejkobson, sa serijom koševa sa linije slobodnih bacanja, poslije čega je Helios došao do nedostižnih 89:75, računajući i koš Vjekoslava Petrovića u naknadnom posjedu lopte.

Od toga, bilo je nemoguće oporaviti se. FMP je ponovo izgubio meč u neizvjesnoj završnici, iako konačan rezultat ne govori tako.

U timu Slobodana Klipe, najefikasniji bio je Predrag Samardžiski sa 17 poena i 13 skokova, a pratili su ga Nikola Protić sa 16 poena i Dragan Labović sa 13.

Pomenuti Džejkobson ubacio je 30, uz besprijekorno izvođenje slobodnih bacanja - 10/10. Drugi Amer Alvin Snou zabilježio je 17, Petrović 12...

Uprava FMP-a uložila je žalbu na suđenje, a prijavila je Jadranskoj ligi i da su protivnički igrači vrijedjali na nacionalnoj osnovi prvotimca iz Železnika, Izraelca Gaja Pninija.

Prije nego što su dosuđene četiri tehničke greške FMP-u, isključeni su trener beogradskog tima Slobodan Klipa i sportski direktor Ratko Radovanović, da bi se Železnik povukao sa terena i vratio se za poslednji minut poslije insistiranja vlasnika kluba Nebojša Čović.

"Sudije su dozvolile pravu tuču, štipanje, pljuvanje, vrijedjanje. Otvoreno su nas napadali i to su oni dozvoljavali. Pninija su vrijedjali na nacionalnoj osnovi. To je išlo toliko daleko da smo povukli ekipu sa terena i vratili smo je tek na insistiranje predsjednika za taj poslednji minut", rekao je Radovanović agenciji Beta.

FMP je prišao na tri poena zaostatka, da bi poslije toga došlo do gužve i gostima su dosuđene četiri lične greške. Domaći igrači pogodili su čak osam slobodnih bacanja i stekli veliku prednost.

"Izbacili su nas jer smo prigovarali za suđenje koje je bilo zaista tendeciozno, onako nešto stvarno nisam vidio. Ovo nije dobro za sport, nije dobro da se ovako nešto dozvoljava. Napisali smo sve u zapisniku i obavijestili smo lično čelnike lige. Čekamo sada njihovu reakciju", rekao je Radovanović.

U jednom od derbija 8. kola NLB Lige, Hemofarm je pobijedio podgoričku Budućnost sa 96:77 (23:27, 25:20, 25:18, 23:12).

Prvih 10 minuta utakmice obilježilo je krilo Budućnosti Vladimir Dašić koji je Vrščanima u tom periodu ubacio 17 poena, ali Hemofarm je iz slabije odbrane, ipak, uzvraćao efikasnim napadima.

Podgoričani su sve do 17. minuta držali prednost, kada je Miljan Pavković postigao trojku za izjednačenje (41:41) i poslije toga je uslijedio pad igre gostiju, što je Hemofarm iskoristio da na poluvrijeme, sa trojkom Milana Mačvana uz zvuk sirene, ode sa prvom prednošću (48:47).

Hemofarm je u drugom poluvremenu osjetio umor Budućnosti i ispravio sve svoje greške u odbrani, što je dovelo do konstantnog uvećanja prednosti sve do kraja utakmice.

Najefikasniji u Hemofarmu bio je Bojan Krstović sa 18, dok su Stefan Marković i Milan Mačvan dodali po 16 poena. U ekipi Budućnosti Vladimir Dašić ubacio je 19, dok je Vladimir Micov dodao 15 poena.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je poslije utakmice da je ovo za njegov tim izuzetno važna pobjeda, jer im je Budućnost konkurent za visok plasman.

"Loše smo ušli u utakmicu i dozvolili protivniku da iz ofanzivnih skokova postiže lake poene. Prvo poluvrijeme, uz devet izgubljenih lopti, samo smo jurili razliku. U drugom poluvremenu uvidjeli smo da se Budućnost ispraznila u utakmici sa Galatasarajem što smo iskoristili i stisli ih u odbrani", rekao je Karadžić.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić rekao je da je lako uočiti u kojem dijelu su odigrali onako kako nisu željeli.

"Mislim da je 90 primljenih poena previše za nas. Nismo došli u Vršac da bi bili na tom nivou. U odredjenim trenucima pali smo i psihički. Možda je to danak emotivnom pražnjenju na utakmici sa Galatasarajem. Moraćemo za naredni meč da poradimo na odbrani", rekao je Radonjić.

REZULTATI 8. KOLA NLB LIGE:

Helios - FMP Železnik 96:82

Zadar - Zagreb 110:75

Bosna - Olimpija 99:84

Krka - Split 79:86

Hemofarm - Budućnost 96:77

U nedelju:

Partizan - Crvena zvezda (18.30)

Cibona - Vojvodina (18.00)

TABELA: Partizan (-1) 7-0, Crvena zvezda (-1) 6-1, Zadar 6-2, Hemofarm 6-2, Budućnost 5-3, Split 5-3, Cibona (-1) 4-3, Olimpija 3-5, Bosna 3-5, Krka 3-5, FMP 2-6, Helios 2-6, Zagreb 1-7, Vojvodina (-1) 1-6.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC