• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Mafija, Pnini na meti Bjelorusa

FMP je u subotu poražen na gostovanju Heliosu (82:96). U Železniku su kivni na sudije, koje su im u zadnjem minutu dosudile četiri tehničke greške.

 Čović: Mafija, Pnini na meti Bjelorusa Izvor: MONDO

Prije tehničkih grešaka, isključeni su trener Slobodan Klipa i sportski direktor Ratko Radovanović. Ekipa FMP-a se povukla sa terena, ali se ubrzo i vratila poslije insistiranja vlasnika kluba, Nebojša Čović.

Ipak, Čović je u razgovoru za "Press" kiptio od bijesa:

"To je bila oružana pljačka sudija Pehara i Muhvića, koji su pustili da igrači Heliosa biju rukama i nogama naše igrače i da Izraelca Pninija vrijeđaju na nacionalnoj osnovi. Dobacivali su mu da je Židov. A sada će komesar za suđenje NLB lige Danko Radić da nas kazni zbog verbalnog delikta, jer kad lopova uhvatite da krade, onda vas neko udruženje kažnjava jer ste mu rekli da je lopov. A kada ga oni štite, onda to znači da su oni saučesnici i onda je to više lopova ili organizovani kriminal, što se u današnjem svijetu naziva mafija", rekao je Čović.

"Kome idu sve te pare od kazni? Pa njima, naravno. Ne bi me iznenadilo i da Radić suspenduje Pehara i Muhvića na tri, četiri utakmice, a mi ćemo sigurno da popijemo kaznu i to je varijanta pojeo vuk magarca".

Prvi čovjek kluba iz Železnika dalje odmotava film iz Domžala.

"Mnogo su se osilili. Ošišali se na kratko, namrštili, još im samo kape fale. Posle meča su prišli Raši i hteli da se obračunaju sa njim, na šta im je on poručio da idu u svlačionicu. Na to je Pehar rekao: 'Ko si ti da nama kažeš da idemo u svlačionicu'. Došlo mi je da jedno tri, četiri puta prođem kroz njih, ali, znao sam da bi to štetilo samo nama. Oni nas mrze, i to iskonski. Pa, čak sam se i ja uplašio jednog pogleda punog neviđene mržnje sudije Pehara kojim je posmatrao naše mlade igrače".

Čović prepoznaje i koren problema.

"Ne želim da budem paranoičan. To je privatna liga u kojoj korist ima nekoliko ljudi. Jedan od vlasnika je i Zmago Sagadin. Možda njemu ne odgovara Klipa, pa je na ovaj način hteo da ga smijeni. Da nam dođe Zmagica i proda svoj koncept za 200, 300 hiljada nečega i da nas protežira u ligi. Ima i srpskih akcionara tu, ali ja ne mogu da prepoznam čiji je kapital. Ali, i to će se doznati jer zasad nisu evidentirani u privrednom registru Slovenije. Proverićemo novonastale medijske kuće u Sloveniji i Srbiji", zaključio je Nebojša Čović.

Centar Heliosa, Belorus Aleksej Laškevič, izvrijeđao je Gaja Pninija poslije utakmice. Izraelac iz FMP-a je za "Sportski Žurnal" otkrio šta mu je rekao Belorus:

"Je..ni Jevreju".

Nije se Laškevič na tome zaustavio.

"Onda je pominjao i Palestinu. Prvi put u životu mi se dogodilo tako nešto. Ne znam da li politika mora da se miješa u sport. Samo se nadam da će NLB liga reagovati na pravi način", podvukao je Pnini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC