• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Derbi u Areni - savršenstvo

Dušan Ivković još uvijek je impresioniran atmosferom u kojoj je reprezentacija Srbije ljetos igrala svoje utakmice u Beogradskoj areni.

 Ivković: Derbi u Areni - savršenstvo Izvor: MONDO

Selektor je poslije nedjeljnog okršaja Partizana i Crvene zvezde (80:81) izjavio da bi prava stvar za srpsku košarku bila kada bi se i "vječiti derbi" jednog dana preselio iz dvorane Pionir u grandiozni objekat na Novom Beogradu.

"Ovaj derbi je u odnosu na prethodne sezone donio napredak u očigledno izjednačenom kvalitetu timova. Ali za mene bi pravi napredak bio kada bi se u sportskoj atmosferi dva kluba dogovorila da se utakmica igra u Areni, a da ulaznice budu podijeljene pola-pola. Na taj način bi i publika dobila priliku da se takmiči u sportskom navijanju i mislim da bi to bilo savršenstvo za nas", rekao je novinarima Ivković.

Prošle sezone je nekoliko derbija odigrano pred zanemarljivim brojem gledalaca, a ulaznice često nisu ni puštane u prodaju iz bezbjednosnih razloga. Ovog puta ih je bilo više od četiri hiljade, ali je Partizan, kao domaćin, osigurao da na tribinama budu uglavnom njegovi navijači.

Dušan Ivković stao je u red onih koji smatraju da je za istinski spektakl potrebno dvoje dobrih takmaca - i na terenu i u gledalištu.

Što se tiče same utakmice, u kojoj su crveno-bijeli prekinuli seriju od sedam neuspjeha u duelima sa šampionom Srbije i Jadrana, strateg nacionalnog tima istakao je da su se Zvezdi isplatili borbenost i agresivnost, dok je Partizan igrao dobro dok je za to imao snage.

"Utakmica je bila izuzetno uzbudljiva i mislim da je Crvena zvezda pobijedila zahvaljujući tome što su njeni igrači imali veliko strpljenje, znatno veću agresivnost i bolju odbranu u drugom poluvremenu, čime su natjerali Partizan na neobično mnogo grešaka. Očigledno da Partizan poslije utakmice u Atini nije imao dovoljno vremena da se oporavi, niti da pripremi ovu utakmicu. Ono što su imali, sa izvanrednim procentom šuta i 13 asistencija u prvom poluvremenu, pa onda padom u nastavku, tumačim kao dva lica Partizana proistekla iz umora. Ali sigurno je da je pobjeda Zvezde zaslužena", prokomentarisao je Ivković.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC