• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protivnapad FMP-a na Jadransku ligu!

FMP se ne miri sa načinom na koji je ekipa u subotu poražena na gostovanju u Domžalama, kao ni sa reakcijama čelnika lige na incidente.

 Protivnapad FMP-a na Jadransku ligu! Izvor: MONDO

Košarkaški klub FMP Železnik, dvostruki osvajač Jadranske lige, saopštio je da ponašanje pojedinih čelnika tog takmičenja poslije incidenata na utakmici sa Heliosom u Domžalama, predstavlja "napad na perspektivu srpske košarke".

FMP je u subotu izgubio od Heliosa (82:96), u meču osmog kola. U Železniku su ljuti na sudije Dubravka Muhvića i Dražena Pehara, koje su im u poslednjem minutu dosudile četiri tehničke greške.

Isključeni su trener Slobodan Klipa i sportski direktor Ratko Radovanović, ekipa se povukla sa terena, ali se ubrzo i vratila, poslije insistiranja vlasnika kluba, Nebojše Čovića.

"Sve ovo vidimo kao napad na perspektivu srpske košarke, jer za FMP igraju reprezentativci svih kategorija Srbije, kao i namjeru da se klubovi iz Srbije svedu na što manji broj u NLB ligi", ističe se u saopštenju.

Beogradski tim naveo je i da su sudije "direktno uticale na rezultat".

"Navedene sudije već duže vrijeme smišljeno i tendenciozno sude protiv i na štetu FMP-a".

Incidenata je bilo i među igračima, pošto je bjeloruski košarkaš Aleksej Laškevič iz Heliosa na nacionalnoj osnovi vrijeđao novog člana "pantera", Izraelca Gaja Pninija.

"Nevjerovatno je saznanje da ne postoji zaštita u propozicijama i kodeksima za nacionalističko vrijeđanje Jevreja, Srba i drugih naroda, ali zato postoji efikasna zaštita Pehara, Muhvića i drugih znamenitih ličnosti NLB lige", ističe se u saopštenju.

Pored toga, delegat Vinko Potočnik poslije utakmice nije omogućio kapitenu FMP-a da potpiše zapisnik u kojem su se nalazile žalbe na suđenje, a potom je taj papir izgubio.

"Najveću štetu ligi nanose nekorektne i nepoštene sudije i oni koji im to dopuštaju, a ne oni koji ne pristaju na to i traže zaštitu od bahatosti, arogancije i nepoštenja raznih Pehara i Muhvića", poručuju iz Železnika.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC