• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga odbila žalbu KK Partizan

"Disciplinski sudija smatra da njegova intervencija u ovom slučaju nije moguća, pošto nema regulative koja mu to dozvoljava", stoji u saopštenju.

 Evroliga odbila žalbu KK Partizan Izvor: MONDO

Disciplinski sudija Evrolige odbio je žalbu KK Partizan na konačan rezultat utakmice četvrtog kola između crno-bijelih i Panionisa u Atini, koja je naknadno registrovana rezultatom 72:67 za grčki tim.

Sudije tog susreta prvo su priznale trojku Novice Veličkovića uz zvuk sirene i pola sata poslije meča rezultat u zapisniku bio je 72:70, ali je odluka preinačena poslije pregledavanja usporenog snimka.

Tim povodom, u utorak popodne pojavilo se i kratko saopštenje na zvaničnom sajtu šampiona Srbije.

"Poslije utakmice četvrtog kola Evrolige Panionios – Partizan, odigrane 13. novembra 2008. godine, naš klub je uložio žalbu na odluku sudija da ne priznaju trojku Novice Veličkovića u posljednjoj sekundi. Arbitri su poslije utakmice pregledali snimak i nakon toga odlučili da trojka ne bude uračunata u konačni rezultat.

Danas je u naš klub iz Evrolige stigla odluka da žalba nije uvažena i da će utakmica biti registrovana rezultatom 72:67. U obrazloženju odluke prema članu 27 (stav 1) i članu 1 (stav 6) Disciplinskog pravilnika navodi se da „odluka sudija u vezi poena je konačna i ne može biti razmatrana i poništena”.

Na osnovu snimka sudijska trojka je procijenila da je lopta prilikom šuta Partizanovog igrača bila još u njegovim rukama kada se čula sirena i kada su se upalile svjetla na tabli. Na osnovu prethodno pomenutih članova, takva odluka se ne može razmatrati.

S obzirom na pomenuto, Disciplinski sudija smatra da njegova intervencija u ovom slučaju nije moguća, pošto nema regulative koja mu dozvoljava da preinači ili preispita odluku sudija sa terena, tako da žalbu mora da odbije bez daljeg razmatranja.

Međutim, s obzirom na to da se Partizan isključivo žalio na vrijeme koje je pušteno 1.3 sekunde ranije, u trenutku izvođenja lopte za posljednji napad, što bi ujedno bilo i dovoljno da se postigne koš u regularnom vremenu, naš klub će razmotriti ovu odluku Evrolige i u narednim danima odlučiti da li će se žaliti Apleacionom sudiji.

Rok koji je ostavljen za žalbu je deset dana", stoji u saopštenju kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC