• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Bijesni "panteri" u napadu na Hemofarm

Košarkaši FMP Železnika dočekaće Hemofarm u petak. Svetislav Pešić upozorava ekipu pred Helios, u Ljubljani: Džikić vs Vujošević.

 NLB: Bijesni "panteri" u napadu na Hemofarm Izvor: MONDO

Poslije burne utakmice i poraza od Heliosa, kada su im u finišu dosuđene četiri tehničke greške, potom odlaska, pa povratka na teren, rasističkih uvreda od strane Heliosovih košarkaša, oštrih riječi vlasnika kluba Nebojše Čovića na račun lige i njenih čelnika, zvaničnih saopštenja, mladi "panteri" pokušaće u meču koji počinje u 18 časova sve da zaborave i u pobjedi pronađu lek za gorčinu koju osjećaju.

To im je prijeko potrebno i zbog stanja na tabeli, gdje poslije osam odigranih kola dvostruki šampion Jadranske lige ima skor od dvije pobjede i šest poraza. S druge strane, Vrščani su bili daleko uspješniji i njihov odnos pobjeda i poraza obrnuto je proporcijalan, tako da se može reći da su oni favoriti u ovom susretu.

"Nema više priča daćemo sve od sebe, sada jednostavno moramo da dobijemo. Kada bismo se osvrtali na sve dosadašnje poraze, svi bismo pali u duboku depresiju. Moramo da slavimo na našem terenu, posebno protiv jačih rivala kao što je Hemofarm Štada. Obe ekipe su veoma mlade, sa dosta veoma kvalitetnih igrača. Sve vrijeme će se igrati na visokom nivou. I u odbrani u napadu. Kada igramo protiv jačih ekipa, kao da imamo motiv više. Isto očekujem i od ove utakmice", poručio je centar FMP Železnika Predrag Samardžiski.

"Nema tajni, mada u našem timu ima nekoliko novih, mladih igrača koje Vrščani do sada nisu imali prilike da upoznaju. Biće to pravi derbi meč. Ne znam da li bi bilo prepotentno ukoliko kažem da smo jači na centarskim pozicijama. Pošto Hemofarm u reketu ima Bobana Marjanovića i Vladana Vukosavljevića. Ali, sudeći po nekoliko poslednjih utakmica, primjetno je da i naša spoljna linije postaje sve opasnija", optimista je Samardžiski.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić drži svoj tim na oprezu, iako je protivnik, bar prema tabeli, u podređenom položaju.

"FMP je jako tvrd i nezgodan protivnik, naročito kada igra na domaćem parketu. Forsira veoma agresivnu igru, a Hemofarm u prošlosti ne može da se pohvali dobrim rezultatima u Železniku. Radi se o mladoj i čvrstoj ekipi, dobro pokrivenoj na svim pozicijama. Nedostatak iskustva im je možda i jedina mana. Do sada imaju samo dve pobede, ali su u mnogim mečevima protiv jakih ekipa bili blizu trijumfa. Nisu slavili upravo zbog manjka iskustva", obazriv je Karadžić.

"Spremamo se za tvrdu utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Dolazimo sa ambicijom da pobijedimo, rezultati u prethodnom periodu nam daju pravo da budemo optimisti. Međutim, svjesni smo da ćemo za trijumf morati da odigramo na gornjoj granici mogućnosti. Svi smo vidjeli kako je Cibona, kao standardni član Evrolige, prošla u Železniku. Čeka nas pravi derbi", dodaje Karadžić.

Iste večeri, samo sat vremena kasnije, počeće duel između Budućnosti i Zadra, gdje Podgoričani u Morači imaju priliku da se izjednače sa Zadranima na tabeli i tako "odigraju" za Crvenu zvezdu i Partizan. Beogradski timovi bježe Zadru za jednu pobjedu, a upravo taj tim i crveno i crno-bijeli smatraju za jednog od najvećih rivala u ovogodišnjem izdanju NLB lige, pogotovu što će Final 4 turnir gotovo sigurno biti održan u - Zadru.

DŽILE VS DUŠKO, EPIZODA II

Crvena zvezda u subotu od 19 časova u Pioniru dočekuje Helios, ekipu koja se žestoko zamjerila FMP Železniku prije sedam dana, a iz Železnika su kasnije poručivali da "krađa na tom susretu ima dublju pozadinu, a to je napad na srpsku košarku sveukupno".

"Pred nama je ritam utorak/subota, a ekipa koja nam dolazi nije ni malo naivna. Helios je odličan napadački tim i ovaj meč treba da nam pokaže koliko so sazrili. Poslije pobjede u derbiju važno je da i protiv slovenačkog predstavnika u NLB ligi uđemo motivisano ali i psihički i fizički spremni. Imamo problema sa povrijeđenim i bolesnim igračima, Kovačeva povreda je ozbiljnija nego što se mislilo, Kešelj je tek počeo da trenira, a polako se oporavljaju i Štomac i Dragićević. Nas već u utorak očekuje meč sa belgijskom timom Šarloa u okviru prvog kola Evrokupa i biće intereantno vidjeti kako će naša mlada ekipa reagovati, jer kao što sam napomenuo očekuje nas paklen ritam", kaže trener crveno-bijelih Svetislav Pešić.

U prošlom kolu, Zvezda je pobijedila vječitog rivala Partizan (80:81) i nanijela mu prvi poraz u sezoni...

Rivalstvo između srpskih i slovenačkih timova biće na programu i ovog vikenda, jer će se u Tivoliju sresti dva Evroligaša. U subotu u 16 časova Olimpija dočekuje Partizan u reprizi prošlogodišnjeg polifnala Final 4 turnira, kada je Duško Vujošević nadmudrio svog učenika Aleksandra Džikića.

Zmajčekima ne ide ni u NLB ligi, ni u Evroligi, a umjesto meča sa šampionom NLB lige, u Ljubljani se više priča o odlasku centra Vladimira Golubovića, kojeg je Olimpija ljetos dovela iz Vojvodine. Tada je za Golubovića, i dalje etiketiranog kao "tijelo od milion dolara", kako ga je nazvao Vlade Đurović, bio zainteresovan i Partizan...

PAROVI 9. KOLA NLB LIGE:

U petak:

FMP Železnik - Hemofarm (18.00)
Budućnost - Zadar (19.00)

U subotu:

Zagreb - Krka (18.00)
Crvena zvezda - Helios (19.00)
Olimpija - Partizan (16.00)
Vojvodina - Bosna (20.15)
Split - Cibona (17.00)

TABELA: C. zvezda 7-1, Partizan 7-1, Zadar 6-2, Hemofarm 6-2, Cibona 5-3, Budućnost 5-3, Split 5-3, Olimpija 3-5, Krka 3-5, Bosna 3-5, Helios 2-6, FMP 2-6, Vojvodina 1-7, Zagreb 1-7.

(wap.mtel.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC