• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan sa "minus 18" do pobjede!

Partizan nakon preokreta slavio protiv Olimoije 66:61.

 NLB: Partizan sa "minus 18" do pobjede! Izvor: MONDO

Izgledalo je da će šampion NLB lige poslije devet mjeseci nepobjedivosti upisati i uzastopni poraz u regionalnom takmičenju, ali drugo poluvrijeme donijelo je zaokret od 180 stepeni i Partizan je u Ljubljani savladao Olimpiju rezultatom 66:61, po četvrtinama 14:23, 12:17, 18:13, 22:8!

Kao mnogo puta ove sezone, naročito na gostovanjima, crno-bijeli su počeli da igraju punom snagom tek pošto su dozvolili protivniku da povede dvocifrenom razlikom.

Olimpija, kojoj gori pod nogama poslije serije neuspjeha na Jadranu i u Evroligi, počela je utakmicu daleko angažovanije. U 12. minutu vodila je 27:14, krajem druge četvrtine čak sa 39:21, a u 33. minutu još uvek bila na najboljem putu da osvoji bodove - 59:48.

Partizan je tada "zagrizao" do kraja u odbrani i serijom od 18:2 za preostalih sedam minuta stigao do zaslužene pobjede. Prava drama nastupila je od 36. minuta, kada je na semaforu stajalo 61:59.

"Zmajčeki" nisu imali igrača koji bi im u tim trenucima donio lake poene, dva puta su potrošili 24 sekunde, a da nisu stigli ni da šutnu, pravili su korake i greške u dodavanjima. Ni crno-bijelima nije išlo sjajno, ali su barem bili u stanju da se izbore za šuteve sa linije slobodnih bacanja ili za koševe iz reketa poslije skokova u napadu.

Novica Veličković postigao je 18 poena i uhvatio deset lopti, dok je Žarko Rakočević ubacio 13 poena.

Niko osim njih u ekipi Duška Vujoševića nije imao dvocifren učinak, ali su se više od ostalih istakli Stefon Lazmi ofanzivnim skokovima i mladi Čeh Jan Veseli, epizodnom rolom u trećoj četvrtini, kada su se crno-bijeli prvi put našli nadomak izjednačenja (49:44 - 29. minut).

Kod Olimpije su najefikasniji bili bekovi Sašo Ožbolt sa 14 i nekadašnji plejmejker Partizana Vlado Ilievski sa 11 poena. Obojica su briljirala u prvom poluvremenu, ali su im u nastavku "skresana krila".

Uspjeh Partizana, osmi iz devet mečeva u NLB ligi, značajniji je ako se ima u vidu da Čedomir Vitkovac nije ni otputovao u Ljubljanu zbog povrede skočnog zgloba, zarađene na posljednjem treningu pred let za Sloveniju.

Koliko su malokrvno igrali crno-bijeli u prve dvije četvrtine govori podatak da su prvu ukradenu loptu zabijležili u 23. minutu. Na poluvremenu su imali 11 izgubljenih lopti, a Olimpija samo četiri, ali je na kraju taj odnos sveden na samo 16:14. To i 13 skokova u fazi napada ključni su elementi Partizanovog preokreta.

Ovako izborena pobjeda svakako je veliki podsticaj uoči srijede i utakmice petog kola Evrolige, u Pioniru protiv evropskog prvaka CSKA.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC