• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Dosadni" Helios namučio Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde u subotu su na svojoj koži osjetili da je mnogo teže braniti vrh tabele, nego popeti se na njega

 NLB: "Dosadni" Helios namučio Zvezdu Izvor: MONDO


Šest dana poslije pobjede nad Partizanom, crveno-bijeli su u Pionir privukli više od 4.500 gledalaca, ali su do bodova u susretu sa Heliosom stigli neočekivano teško. Slavili su rezultatom 69:58 (17:15, 12:15, 16:9, 24:19).

Zvezda sa skorom 8-1 i dalje zauzima prvo mjesto na tabeli, ispred Partizana koji ima isti učinak, ali i nešto slabiju koš razliku. "Vječite rivale" prati Hemofarm (7-2), dok su FMP Železnik i Vojvodina pri, odnosno na samom dnu.

Devetorica igrača u ekipi Svetislava Pešića upisala su se u strijelce, bez posebnog isticanja pojedinaca. Nije dao koš samo Stevan Milošević, dok su Kešelj i Kovač poslije pauze presjedili na klupi svih 40 minuta.

Marko Marinović zabilježio je 13 poena, a prednjačio je i u skokovima (šest). Lorens Roberts dosta se trudio i završio meč sa deset poena. Bjelica, Milan Milošević i Ovens dali su po osam, a Boris Bakić sedam poena, uz standardan doprinos u odbrani.

Bjeloruski centar Aleksej Laškevič, kojeg su iz FMP-a optužili da je prošle nedelje vrijeđao Izraelca Pninija na nacionalnoj osnovi, postigao je 14 poena za Helios, jedan više od Alvina Snoua.

Zvezda se više mučila u prvom poluvremenu, kada je promašila svih devet pokušaja van linije od 6,25 metara. Crveno-bijeli su vodili većim dijelom prve, a Helios tokom druge četvrtine. Radost navijačima donio je Ovens, čije su trojke nosile seriju od 9:1 i odvele tim do nešto opipljivijih 38:31 u 22. minutu.

Od tog trenutka se utakmica pretvorila u klackalicu - Zvezda je sve vrijeme imala prednost, najviše od devet poena, ali je Helios upornošću uvek uspijevao da se vrati na "minus" od tri-četiri poena i zaprijeti preokretom.

Serijom od 6:0 u posljednjem minutu, uključujući trojku Bakića poslije greške Vjekoslava Petrovića, lider takmičenja je trijumfovao ubjedljivije nego što je trebalo po prikazanoj igri. Oba tima su imala loše šutersko veče, ali su crveno-bijeli naterali protivnika da izgubi skoro dvostruko više lopti (10:19).

Zvezda od ovog meča ulazi u ritam utorak-subota. Na startu grupne faze Evrokupa gostuje belgijskoj Šarlroi, koju trenira Hrvat Dražen Anzulović.

REZULTATI 9. KOLA:

Crvena zvezda - Helios 69:58
Olimpija - Partizan 61:66
Split - Cibona 69:84
Zagreb - Krka 94:70
Vojvodina - Bosna 64:89

IGRANO U PETAK:

Budućnost - Zadar 85:75
FMP Železnik - Hemofarm 85:87

TABELA: Crvena zvezda 8-1, Partizan 8-1, Hemofarm 7-2, Zadar 6-3, Cibona 6-3, Budućnost 6-3, Split 5-4, Bosna 3-5, Olimpija 3-6, Krka 3-6, FMP Železnik 2-7, Helios 2-7, Zagreb 2-7, Vojvodina 1-7.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC