• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Bosna slavila u Novom Sadu

Košarkaši sarajevske Bosne slavili sa čak 25 poena razlike protiv Vojvodine.

 NLB: Bosna slavila u Novom Sadu Izvor: MONDO

Košarkaši sarajevske Bosna savladali su Vojvodinu u gostima 89:64 u meču devetog kola NLB lige. To je za Bosnu prva pobjeda na teritoriji Srbije od kad se igra regionalno takmičenje. Nakon prve dionice nije se činilo da će tim Vlade Vukojičića, nakon trijumfa nad Olimpijom doći i do pobjede u Novom sadu. Voša je prvu dionicu dobila 23:21. Bosna je mnogo bolje zaigrala u drugom kvartalu kada su domaćinu dozvolili da postigne svega 10 poena,te je na odmor otišla sa prednošću 43:33.
U nastavku je Bosna još pojačala i došla do nedostižnih plus 25 (69:44) na kraju pretposlednje dionice. Do kraja su uspjeli da održe tu razliku i da dođu do četvrte ovosezonske pobjede kojom su se probili na osmu poziciju. Na drugoj strani Vojvodina je i dalje posljednja sa samo jednom pobjedom.U pobjedničkom timu blistao je Amerikanac Barel sa 23 poena, Ikonić je dodao 13, a Hajrić i Zimić po 12. U ekipi Zorana Sretenovića najefikasniji Goran Bajić sa 14 pogodaka.Košarkaši sarajevske Bosna savladali su Vojvodinu u gostima 89:64 u meču devetog kola NLB lige. To je za Bosnu prva pobjeda na teritoriji Srbije od kad se igra regionalno takmičenje. Nakon prve dionice nije se činilo da će tim Vlade Vukojičića, nakon trijumfa nad Olimpijom doći i do pobjede u Novom sadu. Voša je prvu dionicu dobila 23:21. Bosna je mnogo bolje zaigrala u drugom kvartalu kada su domaćinu dozvolili da postigne svega 10 poena,te je na odmor otišla sa prednošću 43:33.
U nastavku je Bosna još pojačala i došla do nedostižnih plus 25 (69:44) na kraju pretposlednje dionice. Do kraja su uspjeli da održe tu razliku i da dođu do četvrte ovosezonske pobjede kojom su se probili na osmu poziciju. Na drugoj strani Vojvodina je i dalje posljednja sa samo jednom pobjedom.U pobjedničkom timu blistao je Amerikanac Barel sa 23 poena, Ikonić je dodao 13, a Hajrić i Zimić po 12. U ekipi Zorana Sretenovića najefikasniji Goran Bajić sa 14 pogodaka.
REZULTATI 9. KOLA:

Crvena zvezda - Helios 69:58
Olimpija - Partizan 61:66
Split - Cibona 69:84
Zagreb - Krka 94:70
Vojvodina - Bosna 64:89

IGRANO U PETAK:

Budućnost - Zadar 85:75
FMP Železnik - Hemofarm 85:87

TABELA: Crvena zvezda 8-1, Partizan 8-1, Hemofarm 7-2, Zadar 6-3, Cibona 6-3, Budućnost 6-3, Split 5-4, Bosna 4-5, Olimpija 3-6, Krka 3-6, FMP Železnik 2-7, Helios 2-7, Zagreb 2-7, Vojvodina 1-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC