• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Spreman sam za EP, ako me žele

Lider Taukeramike i jedan od najboljih igrača ACB lige Igor Rakočević tvrdi da je spreman da igra za Srbiju na EP, ako ga selektor ima u planovima.

 Rakočević: Spreman sam za EP, ako me žele Izvor: MONDO

Igor Rakočević briljira u dresu Taukeramike u novoj sezoni. Potrebna zrelost koju je stekao promovisala je srpskog igrača u prvu zvijezdu ekipe iz Vitorije, koja zauzima lidersko mjesto ACB lige i C grupe Evrolige.

Za sjajne rezultate španskog šampiona najzaslužniji je upravo Rakočević, koji, sve na to ukazuje, igra u životnoj formi.

"Sjajno mi je u Vitoriji, tu sam našao mir, fizički se izvanredno osjećam, potpuno mi odgovara rad trenera Duška Ivanovića, imamo baš dobru ekipu i, eto, ne izostaju ni rezultati. I meni je sada lakše, aktuelni smo prvaci Španije, nemamo više taj pritisak, pa igram opuštenije, rasterećenije...", izjavio je za "Novosti" Rakočević, koji bi za dvadesetak dana trebalo da postane i otac.

Taukeramika je redovan učesnik fajnal-fora Evrolige, a Rakočević vjeruje da njegov tim može i ove sezone na tron.

"I ove godine cilj nam je prolaz među četiri najbolje ekipe, ali i da odemo korak dalje. Ali, konkurencija je ponovo izvanredna. CSKA, Sijena i mi smo, možda, favoriti, ali Panatinaikos nikada ne smije da se zaboravi. Lotomatika je vrlo opasna, Fenerbahče, Olimpijakos, Barselona, takođe, a uvijek neko može da iskoči i iz drugog plana. U svakom slučaju, jurišaćemo na titule na svim frontovima. Imamo i snage, i znanja, i kvaliteta za to", kaže popularni Rakac.

Uprkos fantastičnim igrama Rakočević nije u sastavu reprezentacije Srbije.

"Sa selektorom Dušanom Ivkovićem se nisam čuo, a niko me iz KSS nije ni obavijestio, pa zato i ne znam zašto nisam dobio poziv za ljetošnje kvalifikacije za Eurobasket. Naravno, bio sam razočaran zbog toga, ali drago mi je da smo izborili plasman na šampionat u Poljskoj. To je sjajno za srpsku košarku".

Rakočević je istakao da je spreman da obuče dres nacionalnog tima, ali da će konačnu odluku o EP u Poljskoj donijeti kada za to dođe vrijeme.

"Ne znam da li ću biti dio ekipe na EP u Poljskoj, do tada ima još mnogo vremena. Trenutno sam preokupiran Taukeramikom, domaćim šampionatom i Evroligom. Na oba kolosijeka guramo sjajno, već smo osvojili Superkup Španije... Ali, moja želja da igram u najdražem dresu nikada nije bila sporna, to sam pokazivao poslednjih sedam - osam godina. Kada dođe vrijeme za EP, razmisliću i donijeti odluku. Naravno, ukoliko budem u planovima".

As Taukeramike tvrdi da će Srbija na EP 2009. imati izuzetno težak zadatak u grupi sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom.

"Zaista, imamo izuzetno teške rivale. Španci su bez premca u Evropi, Slovenci veoma, veoma kvalitetni i opasni, a Britanci će, ako budu u kompletnom sastavu, biti iznenađenje šampionata. Gordon i Deng su NBA zvijezde, a četvorica, petorica reprezentativaca igraju u ACB ligi...", zaključio je Rakočević koji se sa indeksima uspješnosti 22,5 nalazi u vrhu tabele najkorisnijih igrača ACB i Evrolige.

(wap.mtel.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC