• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Džordanu otkaz u Vašingtonu

Vašington Vizardsi otpustili su u ponedjeljak trenera Edija Džordana nakon katastrofalnog početka nove sezone u NBA ligi.

 NBA: Džordanu otkaz u Vašingtonu Izvor: MONDO

Vizardsi su zabilježili samo jednu pobjedu u 11 mečeva i tako izjednačili neslavni rekord kluba iz 1966. godine kada su nastupali pod imenom Baltimor Buletsi,

Umjesto Džordana ekipu će privremeno voditi Ed Tepskot, koji je radio u klubu na razvoju igrača.

Kap koja je prelila čašu kod uprave Vizardsa je subotnji poraz od Njujork Niksa koji su na raspolaganju imali samo sedam igrača. Gori početak u NBA ligi od Vizardsa imali su samo Oklahoma Tandersi (1-13) i to ove sezone, zbog čega je prije dva dana bez posla ostao Pi Džej Karlesimo.

"Početak sezone sa omjerom 1-10 je neprihvatljiv, a što je još važnije neprihvatljiv je način na koji smo izgubili te utakmice. Osjetili smo potrebu za promjenom i nadamo se da ćemo od sada ići u pozitivnom smjeru”, rekao je predsjednik Vizardsa Erni Grunfeld.

Džordanu je ovo bila šesta sezona u Vizardsima, a u protekle četiri uspio je s timom doći do plejofa, što je bila najuspješnija serija kluba još od kraja osamdesetih.

Ipak, ove sezone njegova ekipa nije uspjela da nadoknadi odsustvo povrijeđenih Gilberta Arenasa i Brendana Hejvuda oko kojih se gradila igra Vizardsa.

“Ovo je bila veoma teška odluka jer sam bio lično vezan za Edija. On je vratio naš klub u plejof. Biću mu vječno zahvalan na njegovoj posvećenosti i trudu, ali ponekad splet okolnosti zahtjeva promjene. Tim igra lošije nego što sam očekivao i osjetio sam da nam je potrebna promjena”, rekao je vlasnik Vizardsa Ajb Polin.

Džordan, koji je sa Vizardsima imao ukupan skor pobjeda i poraza 197-224, bio je trener sa najdužim angažmanom u jednom klubu u Istočnoj konferenciji i treći u NBA ligi, iza Džerija Slouna u Juti i Grega Popovića u San Antoniju.

Prošle godine na Ol-star utakmici vodio je i ekipu Istoka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC