• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anzulović dao prednost Zvezdi

"O Crvenoj zvezdi ove sezone najbolje govore njeni rezultati. Svetislav Pešić ima tim sa velikim potencijalom", rekao je trener Šarlroe.

 Anzulović dao prednost Zvezdi Izvor: MONDO

Nekadašnji trener Cibone i ruskog Urala Dražen Anzulović mnogo puta je vodio utakmice protiv srpskih timova.

U utorak od 20.05 časova slijedi još jedna epizoda, ovog puta belgijska Šarlroa na otvaranju grupne faze Evrokupa dočekuje Crvenu zvezdu. Anzulović smatra da su gosti favoriti za plasman u dalje takmičenje!

"O Crvenoj zvezdi ove sezone najbolje govore njeni rezultati. Gledao sam je u NLB ligi gdje je zasluženo prva. Svetislav Pešić ima tim sa velikim potencijalom", rekao je Anzulović u razgovoru za zvanični sajt crveno-bijelih.

Kakve su ambicije Šarlroe u grupi u kojoj igraju još Bamberg i Turov?

"Iskreno, ove dvije druge ekipe nisam toliko pratio. Bamberg je veoma organizovan klub, Turov je prvi u poljskom prvenstvu. Naravno, svako vidi svoju šansu, ali zbog imena i načina kako igra, Zvezda je u prednosti u odnosu na ostale tri ekipe".

Koliko Vas inspiriše što će na klupi protivničke ekipe sjediti stručnjak kakav je Svetislav Pešić?

"Već smo igrali prošle godine u ruskom prvenstvu, prije toga i u Evroligi. Iskreno, kada se sretnem sa njim i profesorom Karalejićem više evociramo uspomene na dane kada mi je Pešić bio trener".

Šarlroa je šampion Belgije, ima samo jedan poraz u prvenstvu, a dvorana je prošle sezone uvijek bila ispunjena.

"Iz Rusije sam stigao sa ambicijama da napravimo klub, recimo, srednje evropske klase. Kada sam došao ekipa je bila na petom mjestu i do danas još nismo postigli ciljeve koje sam imao na umu. Ekipa je dobra, u granicama budžeta (milion i po evra) i sa te strane sam zadovoljan. Ali organizaciono je klub još uvijek daleko od velikih evropskih timova".

Niste zadovoljni podrškom?

"Prošle godine se dešavalo da hala bude rasprodata dva dana pred utakmicu. Ove sezone igrali smo sa najjačim belgijskim ekipama i nije bilo puno. Ja taj mentalitet baš ne shvatam. Ovdje je dolazak na utakmicu nalik NBA ligi, nema one vruće atmosfere. Uopšte ne mogu da predvidim koliko će publike doći da nas bodri protiv Zvezde".

Inače, domaćin je pomjerio termin početka utakmice sa 20.30 na 20.05 časova.

Pretpostavka je da je do toga došlo na zahtjev belgijske televizije, ali su crveno-bijeli za to saznali tek u utorak u prijepodnevnim časovima. To ih nije omelo da odrade još jedan, lakši trening u Spiru domu, dvorani koja je više puta bila organizator finala ULEB kupa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC