• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda propustila šansu u Belgiji

Košarkaši Crvene zvezde startovali su porazom u Evrokupu.

 EVROKUP: Zvezda propustila šansu u Belgiji Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su poraženi u prvom kolu na gostovanju ekipi Šarlroa u Belgiji, rezultatom 71:65 (14:15, 24:18, 16:13, 17:19), propustivši lijepu priliku da u finišu utakmice naprave preokret.

Najbolji u ekipi Zvezde bili su Marko Marinović sa 17 pogodaka i Andre Ovens, koji je upisao 13 poena, uz četiri skoka, jedini igrači koji su ostvarili dvocifren učinak na meču.

Kod domaćina najubjedljivi je bio Len Matela sa 17 poena i pet uhvaćenih lopti, Met Volš zabeležio je 13, a Džeri Džonson 12 pogodaka i šest asistencija.

Izabranici trenera Svetislava Pešića bez straha su u ušli u duel protiv belgijske ekipe i poveli sa 7:0. Oni su tu prednost, međutim čuvali samo do kraja prve četvrtine, nakon čega je domaćin preuzeo incijativu. Len Matela predvodio je Šarlrou, koja je u drugoj četvrtini uspjela da stigne do osetnije razlike (30:25 u 25. minutu).

Crveno-bijeli su trojkom Mirka Kovača u posljednjem minutu prije odlaska na veliki odmor uspjeli da smanje prednost na koš razlike, ali je Matela ponovo bio precizan i svom timu donio "plus pet" na poluvremenu (38:33).

Beograđani su na pauzi presabrali redove i krenuli mnogo oštrije. Brzi napadi omogućili su im da već poslije dva minuta igre, preko Miloševića, uhvate priključak za rivalom (40:38) i tu razliku gotovo da su uspjeli da sačuvaju do finiša trećeg kvartala. Ipak, brzim kontrama domaćini su mini serijom ponovo stigli do prednosti, i to najubjedljivije - 54:46.

Uporna Pešićeva četa nije se predavala... Naprotiv, Ovens je ponovo poveo ekipu u napad, Zvezda je u 34. minutu imala "minus dva" 54:56, ali su domaćini uspjeli da odbiju i taj atak i povrate solidnu prednost (63:56).

Ipak, trener crveno-bijelih je sredinom posljednje dionice napravio dobru strategiju, pozvao tajm-aut, nakon čega je njegov tim stigao na korak od preokreta. Zvezda je nanizala šest poena (Dragićević uspješan sa linije slobodnih bacanja, Roberts atraktivno kucanje, Marinović polaganje) i približila se na samo pola koša zaostatka (62:63).

Ipak, Marko Marinović nije iskoristio priliku da poslije faula Baraća i konačno donese vođstvo svom timu promašivši sa penala.

Minut prije kraja, on je pokušao da se iskupi pogodivši za 64:66, ali je to bilo sve, budući da su Met Volš i Matela nakon toga upisali pet poena, a Oven samo jedan, što je bilo nedovoljno za eventualni produžetak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC