• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Šteta! Mesina: Zasluženo

Vujošević je rekao da je jedan šut dijelio Partizan od pobjede nad CSKA, dok je Mesina priznao da je bilo teško, ali da su zasluženo slavili.

 Vujošević: Šteta! Mesina: Zasluženo Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je poslije poraza njegove ekipe od CSKA (62:63) u meču petog kola Evrolige, da se na ovom primjeru najbolje vidi koliko je u sportu "mala granica između velike radosti i velike tuge".

"Da je ušao jedan od onih 'zicera' na kraju, rekli bismo da je pobijeđen najbolji tim u Evropi. Sada možemo samo da kažemo da smo igrali vrlo dobro, u najvećem dijelu utakmice ravnopravno sa CSKA", počeo je Vujošević.

"Bilo je nekih momenata gubitka kontrole i banalno izgubljenih lopti, kojima smo demonstrirali totalno neiskustvo za ovaj nivo takmičenja. Nadmoć u skoku (45:29) svjedoči o velikoj želji igrača i ja sam ponosan kako su igrali i borili se. Bez obzira na posljedice poraza, po pitanju plasmana u Top 16 fazu, ova utakmica je dokaz da Partizan i ove godine igra ozbiljnu košarku i da smo na dobrom putu da se borimo za trofeje za koje je realno boriti se".

Na pitanje šta je nedostajalo da crno-bijeli pobede, Vujošević je odgovorio "jedan zicer", a pohvalio je i mladog Čeha Jana Veselog, rekavši da "kako je večeras odigrao, Vitkovac nam uopšte nije nedostajao".

Trener Partizana nije mogao da se ne osvrne na tešku materijalnu situaciju u kojoj klub egzistira, odnosno nesrazmjeru sa rezultatima ostvarenim na svim frontovima.

"Šta da radimo, problemi su tu da se rješavaju, a ne da se bježi od njih. Ako bi ova pobjeda nešto promijenila u našem položaju, onda mi nije žao što smo izgubili. Bilo je toliko pobjeda koje nam nisu donijele boljitak. Ovo je mlada ekipa, stvara se u teškom trenutku, ali partije poput ove protiv CSKA pokazuju da naš rad ima smisla. Hvala publici na velikoj podršci, nećemo joj ostati dužni".

Etore Mesina je četiri puta osvajao Evroligu sa raznim ekipama, ali i sam je priznao da se ni na važnijim mečevima nije nervirao kao za vrijeme drugog poluvremena utakmice u hali Pionir.

"Nisam iz kurioziteta pričao kako će nam biti veoma teško da ovde osvojimo bodove. Moji igrači su se žrtvovali u odbrani da bi pobijedili pred nevjerovatno dobrom publikom. Ne mogu da zaboravim da je Partizan imao tri šuta za pobjedu i to mora da nas natjera da razmislimo zašto su imali toliko ofanzivnih skokova", istakao je šef struke "armejaca".

On smatra da je pobjeda CSKA zaslužena jer se skoro sve vrijeme nalazio u vođstvu, ponekada i sa osam-devet poena.

"Ne mogu uvijek da budem strogi učitelj, moram ponekad i da čestitam ekipi na ostvarenoj pobjedi. Partizanu mogu samo da poželim sreću, kao i mojim prijateljima Vujoševiću i Daniloviću. Iako imaju znatno izmijenjen sastav, igraju sa velikim autoritetom, što nije karakteristično za mlad tim. Mnoge su možda iznenadili, ali mene nisu. Vjerujem da će na kraju ući u Top 16".

Mesina je dodao da i CSKA nije u punoj formi i da poslije nekoliko personalnih promjena evropski prvak još uvijek traži svoj identitet.

Na pitanje da li su njegovoj ekipi arbitri pomogli da izbjegne poraz, odgovorio je sa očiglednom dozom ljutnje u glasu.

"Poštujem vaše košarkaško znanje, ali nemojte ni vi da vrijeđate moju inteligenciju. Niste zadovoljni suđenjem, ali nisam ni ja. Ako će vam biti lakše da odete kući okrivljujući sudije za to što niste pobijedili, slobodno to uradite, to je vaša stvar".

(I. B, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC