• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: "Bokseru" Maršalu rekordna kazna!

Košarkaš Cibone Rol Maršal kažnjen je sa tri mjeseca neigranja i novčano u iznosu od 6.500 evra, zbog tuče sa igračem Splita Sinišom Štermbergerom!

 NLB: "Bokseru" Maršalu rekordna kazna! Izvor: MONDO

Rukovodstvo NLB lige nije imalo milosti prema Amerikancu koji je u hrvatskom derbiju 9. kola Jadranske lige napravio Štermbergeru četiri šava.

As Splićana, inače Riječanin, koji je meč na Gripama završio krvave glave, takođe je sankcionisan sa tri utakmice neigranja i 3.500 evra, dok su klubovi ipak prošli mnogo bolje - sa po hiljadarkom kazne.
Split, organizator utakmice, u kasu regionalnog prvenstva, moraće dodatno da uplati još 1.500 evra.

"Zbog incidenata na utakmici (brutalne tuče, isključenja, prijava, bacanja predmeta u teren) kažnjavaju se igrači KK Splita i KK Cibona, kao i KK Split kao organizator utakmice", stoji na zvaničnoj stranici NLB lige.

Podsjećamo, Amerikanac je pod košem, boreći se za prostor, udario Štembergera i raskrvario mu glavu. Zatim je košarkaš domaćeg tima htio da uzvrati, ali ga je Maršal stegao "u kravatu" i udarao, što je bio znak da nastane opšti haos u kome su učestvovale i "klupe" oba tima. Sudije su poslije 20-minutne pauze isključile ukupno 12 igrača, pa su obe ekipe ostale sa po šestoricom.

U srijedu uveče nakon evroligaške pobjede Cibone nad Avelinom, Maršal je izjavio da očekuje pravednu kaznu od jedne, ili dvije utakmice! Međutim, doživio je najveću sankciju otkako postoji NLB liga.

Legendarni Dino Rađa poručio je čak da Maršala treba protjerati iz Hrvatske i Evrope!

"Mislim da kazna od tri mjeseca suspenzije u NLB ligi nije primjerena, jer je reč o igraču kome nije prvi put da teško krši pravila. Maršal je zaslužio drastičnu kaznu. Trebalo bi ga protjerati iz Hrvatske i Evrope za primjer drugima, ali budite sigurni da bih isto tako reagovao i da je moj Amerikanac u pitanju", izjavio je Rađa za hrvatski Indeks.

Ovo je najveća kazna u NLB ligi, a dosadašnji rekorderi bili su treneri Zadra i Partizana Aco Petrović i Duško Vujošević, zbog uvreda koje su izrekli nakon međusobnog dvoboja u beogradskom Pioniru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC