• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Tužno, teško, mnogo loše

Košarkaši Partizana bili su na korak od pobjede nad ekipom CSKA, ali ih je serija promašaja u poslednjem napadu koštala radosti.

 PARTIZAN: Tužno, teško, mnogo loše Izvor: MONDO

CSKA se vratio u Moskvu neokrnjenog skora u Evroligi (5-0), košarkaši Partizana (2-3) ostali su kod kuće da se mire sa realnošću i propuštenom šansom da se proslave.

Crno-bijeli su mogli da se značajno približe trećem uzastopnom plasmanu u Top 16, ali ni poraz od aktuelnog prvaka Evrope ne mijenja mnogo u planovima za budućnost - Efes i Panionios, kao direktni konkurenti za treće i četvrto mjesto na tabeli D grupe, svakako moraju da padnu u Pioniru.

"Kada imaš priliku da pobijediš jednu od najboljih ekipa u Evropi, a u poslednjem napadu promašiš tri šuta za pobjedu, onda moraš da se osjećaš mnogo loše. Odigrali smo stvarno dobro u odbrani, zadovoljan sam zalaganjem i borbenošću, ali na kraju nam je falilo malo sreće. Kada se slegnu emocije, mnogo će nam značiti što smo sa CSKA odigrali ravnopravnu utakmicu", izjavio je Uroš Tripković, poslije čije je trojke u poslednjem sekundu treće četvrtine, za rezultat 52:52, publika otišla u kolektivni trans.

Aleksandar Rašić je u famoznom poslednjem napadu promašio trojku, zatim se izborio za još jedan pokušaj, nije poentirao ni iz solo prodora, dok Rakočević i Tripković nisu bili precizni iz odbitaka...

"Već treću utakmicu u Evroligi gubimo sa pola koša. Ostaje samo da vjerujemo da će se sreća jednom okrenuti u našu korist. Mislim da imamo kvalitet da igramo Top 16 i zato sa maksimalnom koncentracijom moramo da se okrenemo narednim utakmicama. Protiv Efesa će sledeće nedelje biti odlučujuća utakmica, bićemo pod moranjem da dobijemo i nadam se da će tako i biti".

Partizan nikad neće zaboraviti španskim sudijama faul Rašića na Lorbeku 35 sekundi prije kraja, poslije čega je slovenački centar realizovao slobodno bacanje za pobjedu. Lengdon je promašio pri rezultatu 62:62, lopta se odbila na jednu stranu, a plejmejker crno-bijelih na drugoj je, navodno, "zagrlio" Lorbeka.

"Baš ništa se tu nije desilo. Bila je čista borba za poziciju pod košem, nisam držao Lorbeka. Pitao sam sudiju da mi potvrdi da je bio faul, samo se okrenuo i otišao".

Kapiten ekipe Petar Božić, koji je u očajnoj šuterskoj večeri srpskog prvaka (4-23 za tri poena) pogodio dvije trojke iz tri pokušaja, odbio je da krivicu za poraz svali na sudijsku trojku.

"Niko u ovoj svlačionici neće razmišljati o suđenju i pripisivati krivicu njima. Neka suđenje analiziraju drugi, stručnjaci i laici, mi treba da mislimo zašto smo u poslednjih pet sekundi promašili tri 'zicera'... Tuga zbog pobjede koju smo ispustili je velika, ali veliko je i zadovoljstvo što smo igrali pred ovakvom publikom. Ovo je atmosfera o kojoj mnogi timovi mogu samo da sanjaju".

SMODIŠ: Prihvatili smo tuču

Matjaž Smodiš, iskusniji od dvojice slovenačkih internacionalaca u sastavu CSKA, čestitao je igračima Partizana na borbenosti, a publici na gromoglasnom bodrenju svog tima.

On je istakao da je "armejcima" dugo trebalo da pronađu odgovor na intenzitet kojim su igrali crno-bijeli.

"Dobili smo srećno. Mogao je da pobijedi i Partizan, ali tako je u sportu. Hala Pionir je jedno od tri najbolja mjesta u Evropi za igranje košarke. Mislim da je presudan bio trenutak u kojem smo se skupili i odgovorili na intenzitet Partizanove igre. Oni su mlad tim i igraju na srce. Morali smo da se pobijemo sa njima da bismo iščupali pobjedu", rekao je Smodiš.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC