• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličić: Razmišljam o povratku u Evropu

Košarkaš Memfisa Darko Miličić razmišlja da 2010. godine, kada postane slobodan agent, napusti NBA ligu i vrati se u Evropu.

 Miličić: Razmišljam o povratku u Evropu Izvor: MONDO

"Već dugo vremena razmišljam o toj opciji, jer je jedini način da budem pravi da se vratim u Evropu. Ne želim da do kraja karijere budem defanzivan igrač. To zaista nije ono što hoću", izjavio je Miličić lokalnim novinama u Memfisu.

Miličić, koji je izabran kao drugi "pik" na draftu 2003. godine od strane Detroita, tvrdi da bi mnogo više mogao da pokaže u napadu, i tvrdi da je to trebalo da bude njegova prvenstvena uloga.

On ističe da su ga Grizliji baš zbog toga angažovali 2007. godine, ali da je vremenom dobio drugu ulogu u timu. Ove sezone, on je u borbi sa rukijem Markom Gasolom izgubio mjesto u startnoj postavi Memfisa.

"U Evropi bih bio potpuno drugi tip igrača, jer bi lopte išle na mene. Ovde sada dobiješ priliku da šutneš i ne smiješ da promašiš. Želim da povratim samopouzdanje ofanzivnijom igrom. Želim da dobijem šansu da šutiram bez opterećenja da li ću promašiti šut ili ne. Hoću samo priliku da igram onako kako bih htio, a Evropa bi mi pomogla u tome. Tamo se igra odlična košarka, a bio bih i bliži kući i porodici", dodao je Miličić.

Reprezentativac Srbije ove godine ima zaradu od sedam miliona dolara, dok bi u sezoni 2009/2010. trebalo da bude plaćen 7,5 miliona dolara. On tvrdi da novac nije ključni faktor u njegovoj karijeri, već mu je važnije da igra i provodi više vremena na pravoj poziciji na terenu.

Miličić je dodao da ima još vremena da razmisli i donese konačnu odluku, ali opcija o povratku u Evropu čini se kao najrelanija.

"Sada prihvatam situaciju kakva jeste, kao i svoju ulogu u timu. Više vremena provodim na klupi, poštujem volju trenera i njegove zamisli, ulazim u igru kada je potrebno i trudim se da odradim posao na najbolji način. Ipak, defanzivna uloga nije ona koju želim da igram i tako završim svoju karijeru", istakao je Miličić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC