• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda prva ili treća

U Vršcu se sastaju Hemofarm i Crvena zvezda, u duelu poslije kojeg crveno-bijeli mogu da ostanu prvi ili čak padnu na treće mjesto.

 NLB: Zvezda prva ili treća Izvor: MONDO

Deseto kolo NLB lige donosi srpski derbi između Hemofarma i Crvene zvezde, poslije kojeg će ili dva tima biti poravnata na tabeli ili će Beograđani osjetno odmaći Vrščanima u trci za Final 4 i evroligaške bodove koje garantuje plasman na kraju regularnog dijela.

U Vršcu se u subotu (17.30) sastaju Hemofarm i Crvena zvezda, u duelu poslije kojeg crveno-bijeli mogu da ostanu prvi ili čak padnu na treće mjesto na tabeli, ukoliko Partizan u meču koji počinje sat i po ranije, očekivano, pobijedi posljednju Vojvodinu u Pioniru.

"Hemofarm je tipična ekipa sa naših prostora. Dobro ukomponovani mladi i iskusni igrači, to je tim sa tri reprezentativca i mi imamo dovoljno motiva da odigramo jednu dobru utakmicu. Ovo je uz Zagreb najteže gostovanje u godini i očekujem da igrači oba tima pruže partiju za uživanje", najavio je derbi kola trener Crvene zvezde Svetislav Pešić, koji neće biti u velikom problemu zbog toga što je njegov kolega sa klupe Hemofarma, Stevan Karadžić, prošle sezone trenirao upravo crveno-bijele.

Iz tima koji je vodio Karadžić ostala su samo četvorica košarkaša, Dragićević, Kovač, Kikanović i Bakić. Ova nova, Pešićeva zvezda djeluje ubjedljivije od one koju je prošle sezone trenirao Karadžić.

"Ne bih se osvrtao na statistiku i što nismo prvi u nekim elementima igre. Pogled na tabelu dovoljno govori", svjestan je Pešić da Hemofarm sa skorom 7-2 ima samo pobjedu manje od njegove ekipe.

"Hemofarm već duže vrijeme igra u nepromijenjenom sastavu. Promijene ponekog igrača, ali kostur tima se ne mijenja. Ako želimo pobjedu u Milenijumu moramo svih 40 minuta da odigramo skoncentrisano. Na treningu po povratku iz Belgije radili smo na poboljšanju koncentracije i ispravljanju grešaka i sa nestrpljenjem očekujemo duel protiv Vrščana. Analiziramo greške i kad pobijedimo i kada izgubimo, tako je bilo i sada", rekao je bek Zvezde Mirko Kovač pred duel dva tima koja su poražena na gostovanjima u prvom kolu Evrokupa.

Svetislav Pešić moći će da računa na Marka Kešelja koji je zbog problema sa stomačnim virusom izgubio četiri kilograma. Problema sa koljenom poslije operacije ima i Tadija Dragićević, ali će obojica biti spremna za utakmicu protiv Hemofarma.

"Spremni smo da odgovorimo na svaku njihovu taktiku. Igraju veoma agresivno na cijelom terenu, i u odbrani i u napadu, ali se nadam da ćemo svojom angažovanom igrom uspjeti da dođemo do pobjede na domaćem terenu", rekao je bek Hemofarma Bojan Krstović.

On kao najopasnijeg ističe bivšeg saigrača iz FMP Železnika, Marka Marinovića.

"On je dobar i pametan igrač, spreman da u završnici, ako se lomi rezultat, preuzme odgovornost. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni ostale igrače poput Tadije Dragičevića i Roberta Ovensa koji imaju važnu ulogu u timu Crvene zvede", rekao je Krstović.

U Beogradu, Partizan će pokušati da sakupi dovoljno svježine i energije za novu jadransku pobjedu, poslije fizičkog i emotivnog pražnjenja u četvrtak uveče u "super teškom" duelu Evrolige protiv šampiona Evrope CSKA iz Moskve (62:63).

Da muka bude manja, pobrinuo se raspored, koji crno-bijelima na noge dovodi posljednji tim lige, novosadsku Vojvodinu.

Ovaj duel ujedno biće i debi Miloša Minića, nasljednika Zorana Sretenovića na klupi Voše. Nekadašnji pomoćni trener i skaut, koji je radio u mnogim evropskim klubovima i reprezentaciji Jugoslavije, dobio je priliku da Vojvodinu podigne sa dna lige.

Meč sa Partizanom u Pioniru nije baš idealna prilika za dobar početak, ali jedno je sigurno: gosti se neće lako predati.

U reprizi prošlogodišnjeg tromeča za plasman na Final 4, Zadar će u novoj dvorani Višnjik dočekati FMP Železnik.

PAROVI 10. KOLA NLB LIGE:

U petak:

Bosna - Split (20.00)

U subotu:

Krka - Cibona (18.00)
Partizan - Vojvodina (16.00)
Hemofarm - Crvena zvezda (17.30)
Zadar - FMP Železnik (16.00)
Zagreb - Budućnost (18.00)

U nedelju:

Helios - Olimpija (12.00)

TABELA: Crvena zvezda 8-1, Partizan 8-1, Hemofarm 7-2, Zadar 6-3, Cibona 6-3, Budućnost 6-3, Split 5-4, Bosna 4-5, Olimpija 3-6, Krka 3-6, FMP 2-7, Helios 2-7, Zagreb 2-7, Vojvodina 1-8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC