• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda u "mašini" Hemofarma

U derbiju 10. kola Hemofarm savladao Zvezdu 84:65.

 NLB: Zvezda u "mašini" Hemofarma  Izvor: MONDO

Hemofarm je u derbiju desetog kola NLB lige deklasirao Crvenu zvezdu i prvi put ove sezone probio se na drugo mjesto.

Vrščani su čvršćom i daleko staloženijom partijom nanijeli crveno-bijelima drugi poraz u ligi, za nijansu manje ubjedljiv od onog u Zagrebu prije četiri nedelje - 84:65 (26:21, 18:12, 21:20, 19:12).

Hemofarmu su dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu donijeli centri, Mačvan, Vukosavljević i Marjanović, a u nastavku je posao završio eksplozivni Bojan Krstović.

Nekadašnji kapiten FMP-a prosto je letio po terenu. Postigao je 27 poena, uz četiri skoka, četiri ukradene lopte, kao i perfektan šut za trojku (4-4). Vladan Vukosavljević dao je 18, Milan Mačvan deset, a Milivoje Božović devet poena.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bili su Elmedin Kikanović sa 14 i Lorens Roberts sa deset koševa.

Tim Svetislava Pešića, koji se tokom utakmice mnogo nervirao zbog poteza svojih učenika, zadavao je probleme Hemofarmu samo u prvoj četvrtini. Crveno-bijele je solidno išao šut, igrali su dobro u odbrani, ali su kola krenula nizbrdo čim je igru napustio Marko Marinović.

Rezultat 16:19 za tili čas je preokrenut na 23:19, a Zvezda je serijom izgubljenih lopti otvorila vrata porazu. Vrščani su zatim iskoristili snagu u reketu, a kada su se gosti koncentrisali na odbranu od trojice gorostasa, Miljan Pavković i Miloš Borisov bili su spremni da to kazne trojkama.

"Farmaceuti" su u 16. minutu vodili sa 42:27, Zvezda je zahvaljujući Robertsu uhvatila blagi priključak do odlaska na odmor, ali u nastavku nikako nije uspjela da veže više od dvije dobre odbrane i napada - drugim riječima, više od minut i po željene igre.

Domaći tim, koji trenira nekadašnji igrač i šef struke Zvezde Stevan Karadžić, znalački je koristio skoro svaku grešku protivnika. Neuspjeli presing, promašaji iz lakih pozicija, na drugoj strani su rezultirali koševima Vukosavljevića, Božovića ili raspoloženog Krstovića.

Zvezda je u 27. minutu bila na 56:49, a u 32. na deset poena zaostatka (65:55), kada Andre Ovens nije položio loptu u obruč, a Krstović ga kaznio trojkom. Granicu koja sigurnu pobjedu deli od ubjedljive i impresivne Hemofarm je prešao serijom od 10:0 u finišu, kada su Božović i Krstović ravnomjerno podijelili teret i povećali na 82:61...

Crveno-bijeli su bili oslabljeni neigranjem Tadije Dragićevića, kojeg muči operisano koljeno, ali to sigurno nije opravdanje za debakl.

Prilika za iskupljenje stiže u utorak, kada Zvezda u okviru drugog kola Evrokupa dočekuje Bamberg, koji je u derbiju njemačkog prvenstva uspio da pobjedi evroligaša Albu. Istog dana Hemofarm će se kod kuće sastati sa češkim Nimburkom.

REZULTATI 10. KOLA:

Partizan - Vojvodina 81:52
Zadar - FMP Železnik 88:51
Hemofarm - Crvena zvezda 84:65
Krka - Cibona 58:74
Zagreb - Budućnost 78:82
Bosna - Split 96:75

U NEDELJU (12.00):
Helios - Olimpija

TABELA: Partizan 9-1, Hemofarm 8-2, Crvena zvezda 8-2, Zadar 7-3, Cibona 7-3, Budućnost 7-3, Bosna 5-5, Split 5-5, Olimpija 3-6, Krka 3-7, Helios 2-7, FMP Železnik 2-8, Zagreb 2-8, Vojvodina 1-9.

PAROVI 11. KOLA (6/7. decembar): Crvena zvezda - Zadar, Split - Partizan, FMP Železnik - Zagreb, Budućnost - Krka, Olimpija - Hemofarm, Vojvodina - Helios, Cibona - Bosna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC