• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Mnogo znoja do pobjede

Ekipa Crvene zvezde pokušaće da uz podršku navijača upiše prvu pobjedu u Evrokupu i tako se uključi u borbu za prva dva mjesta na tabeli grupe F.

 EVROKUP: Mnogo znoja do pobjede Izvor: MONDO

Crveno-bijeli u utorak od 19.30 časova dočekuju Brose Baskets iz Bamberga, prethodnih sezona njemačkog predstavnika u Evroligi.

Iako je Bamberg u prvom kolu izgubio od Turova čak sa 69:39, i to kao domaćin, trener Zvezde Svetislav Pešić i jedan od najiskusnijih igrača, Marko Marinović, upozoravaju da na predstojećem meču ne sme biti potcjenjivanja i opuštanja.

"Četiri dana poslije Turova su pobijedili Albu, što znači da su iskusna i stabilna ekipa i da moramo da ih respektujemo. Ne možemo da tvrdimo da smo bolji od njih, ali smatram da smo dobra ekipa i da moramo da isturimo svoje kvalitete naprijed, a mane da prikrijemo", izjavio je Pešić, koji bi bio zadovoljan i pobjedom sa "pola koša" razlike.

"Mnogi su požurili da zaključe kako će to za nas biti jedna od lakših utakmica. Međutim, jasno je da mi nemamo pravo da na bilo koga krenemo potcjenjivački, bilo u Jadranskoj ligi ili u Evrokupu. Moraćemo puno znoja da potrošimo da bismo pobijedili, nadam se da će nam u tome pomoći i navijači", dodao je Marinović.

Pešić, koji je u Njemačkoj radio skoro 15 godina, što u klubovima, što kao selektor, napomenuo je da Bamberg ima lijepu košarkašku tradiciju.

"To je grad sličan našem Čačku, ili Zadru u staroj Jugoslaviji. Tamo su igrali Duci Simonović i Zoran Sretenović, sada se Predrag Šuput skrasio u tom klubu. Posljednjih godina su napravili fantastičan pomak na polju organizacije, sagradili dvoranu od 8.000 mjesta, igrali Evroligu... Uz Albu su sigurno najjači u Njemačkoj".

Trener Zvezde dodao je da za Bamberg nastupaju Šuput, šestorica Amerikanaca i trojica reprezentativaca Njemačke, među kojima je jedan od najperspektivnijih centara Evrope Timo Olbreht.

Crveno-bijeli su vezali dva poraza na gostovanjima (Šarlroa i Vršac), a prekid mini-serije vjerovatno će pokušati da ostvare bez Tadije Dragićevića, kojem još nije spao otok sa koljena i do ponedjeljka uopšte nije trenirao.

PAROVI DRUGOG KOLA I TABELE

GRUPA F: Turov - Šarlroa (18.30), Crvena zvezda - Bamberg (19.30).
TABELA: Turov 1-0, Šarlroa 1-0, Zvezda 0-1, Bamberg 0-1.

GRUPA G: FMP Železnik - Artland Dragons (18.00), Fortitudo - Pamesa (20.30).
TABELA: Pamesa 1-0, Artland 1-0, Fortitudo 0-1, FMP 0-1.

GRUPA H: Hemofarm - Nimburk (18.00), Budućnost - Jurbentia Bilbao (19.00).
TABELA: Bilbao 1-0, Nimburk 1-0, Budućnost 0-1, Hemofarm 0-1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC