• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Kad nemamo pare, igramo na strast

I uoči evroligaškog duela sa Efesom, trener Partizana govorio o budžetima klubova i kritikovao Ministarstvo zbog "licemjerja".

 Vujošević: Kad nemamo pare, igramo na strast Izvor: MONDO

Računica crno-bijelih je jasna - plasmanu u TOP 16 fazu Evrolige mogu da se nadaju ako pobijede u oba preostala meča grupe D u "Pioniru".

Poslije nesrećnog poraza od CSKA prošle nedelje, šampion Srbije u srijedu dočekuje Efes, direktnog rivala u borbi za mjesto među 16 najboljih ekipa Evrope.

"U pitanju je borba za plasman među 16 najboljih u Evropi, a mi želimo da budemo u toj grupi. Igramo protiv ozbiljnog kluba, koji ima veliki budžet, vidim da su postali i sponzori Evrolige. Biće nam vrlo teško", rekao je trener Partizana, Duško Vujošević.
Partizan i Efes u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarili su isti učinak - po dvije pobjede i tri poraza.

"Efes ima vrlo kvalitetne pojedince, iako u dosadašnjem toku sezone to nije u potpunoj mjeri pokazao. Imao je kiks u trećem kolu, kada je kao domaćin izgubio od Panioniosa i sada mora da to nekako nadoknadi".

Efes se pojačao uoči gostovanja u Beogradu. Stigao je Predrag Drobnjak, a iskusni centar je jedan od dvojice bivših igrača Partizana u turskoj ekipi, jer joj igru kreira Miloš Vujanić.

"Sada su doveli i Drobnjaka i drago mi je što je napravio dobar posao, samo se nadam da neće baš on donijeti prevagu", dodao je Vujošević.

Prvi ovosezonski duel završen je poslije drmatične završnice pobjedom domaćina - 61:60.

"Mi smo se u međuvremenu stabilizovali, smanjili smo oscilacije. Nadam se samo da smo napredovali više nego Efes, ali u sportu nema garancija, čak i da mi imamo mnogo veći budžet od njih, a ne obrnuto".

Trener srpskog šampiona je ponovo govorio i o finansijskim problemima kluba, ali je prvi put i kritikovao Ministarstvo sporta i omladine Srbije.

"Milano ima budžet od 14 miliona, a mi 1,5 miliona evra, a čak i to za sada nije obezbijeđeno... Ministarstvo nam jeste pomoglo nekoliko puta, ali je licemjeran stav da država ne treba da pomaže klubove, već samo reprezentacije, kao i stav da odbojka zaslužuje najviše novca", istakao je Duško Vujošević.

"Nama, ipak, preostaje samo da se trudimo da svaki dan budemo korisni, da izuzetnim naporom potvrdimo smisao postojanja... Da na terenu provodimo više vremena od konkurencije i da radimo sa većom strašću", zaključio je učitelj crno-bijelih košarkaša.

Kapiten Petar Božić se složio sa trenerom da će utakmica sa Efesom biti teška.

"Duel sa Efesom je rezultatski izuzetno važan za oba tima i zato treba očekivati neizvjesnu i tešku utakmicu, vjerovatno ne baš lijepu za gledanje", kratko je prokomentarisao Božić.

Utakmica između Partizana i Efesa u beogradskoj dvorani "Pionir"
počeće u 20.45, a Vujošević će moći da računa i na Čedomira Vitkovca, koji se oporavio od povrede.

U ostalim mečevima šestog kola grupe D Evrolige sastaju se: Panionios - Real Madrid i Milano - CSKA (obje u sredu).

Tabela: CSKA 5-0, Real Madrid 3-2, Partizan 2-3, Efes 2-3, Panionios 2-3, Milano 1-4.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC