• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman: "Pionir" - kritična tačka

Efes je takmičenje počeo sa dve pobjede, ali je zatim vezao tri poraza i u Beograd na megdan Partizanu dolazi riješen da zaustavi crnu seriju.

 Ataman: "Pionir" - kritična tačka Izvor: MONDO

Šef stručnog štaba ekipe iz Istanbula, Ergin Ataman, kaže da utakmica protiv Partizana jednostavno ne smije da se uzgubi, jer bi eventualnim porazom ozbiljno doveli u pitanje plasman u drugu fazu takmičenja.

"Za nas je to najvjerovatnije najkritičnija utakmica do kraja prve faze. Ukoliko bismo pobijedili, imali bismo prednost u odnosu na Partizan, a vratili bismo i samopuzdanje koje je poljuljano nakon tri poraza. S druge strane, poraz bi ozbiljno umanjio naše šanse da nastavimo takmičenje u Evroligi", rekao je Ataman.

Trener "pivara" ne krije da ga je zabrinula igra Partizana protiv CSKA.

"U Istanbulu smo pobijedili Partizan, ali poslije mnogo problema i borbe do posljednjeg trenutka, što znači da će u Beogradu biti neuporedivo teže. Ekipa koja u posljednjem napadu ispusti pobjedu protiv CSKA zaslužuje najveći mogući respekt".

Prema njegovim riječima, šampion Srbije je poseban fenomen u evropskoj košarci.

"U odnosu na prošlu sezonu, Partizan je slabiji za Nikolu Pekovića i Milta Palasija, ali ponovo igra izuzetno snažno i kvalitetno. Zbog toga ćemo morati da pružimo maksimum da bismo možda zadržali šansu da u finišu izborimo pobjedu".

Standardni prvotimac Efesa Preston Šampert kaže da ekipa plaća danak neiskustvu i da su zbog toga poslije odličnog starta zaređali sa porazima, ali se nada da bi ta serija mogla da bude prekinuta u "Pioniru".

"Imamo dosta talentovanih igrača, ali da bi se od njih stvorio snažan kolektiv neophodno je vrijeme. U isto vrijeme, u Evroligi imate samo šest utakmica i svjesni smo da moramo brže 'odrastati'. Utakmica protiv Partizana je lijepa prilika da pokažemo da smo vrijedni ovog takmičenja i vjerujem da u Beogradu možemo da dokažemo neke stvari", rekao je Šampert.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC