• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujoševiću teška pobjeda

Trener Partizana nije imao snage da se raduje prvoj Top 16 pojbedi ove sezone, iako je njegov tim igrao sjajno protiv Lotomatike.

 Vujoševiću teška pobjeda Izvor: MONDO

Dok oduševljenje i optimizam navijača Partizana rastu sa svakom novom pobjedom u Evroligi, Duško Vujošević je poslije glatkog trijumfa nad Lotomatikom, 84:76 u drugom kolu Top 16 faze, djelovao isceđeno kao limun.

Nije teško pogoditi da je iskusni trener umoran od finansijskih problema sa kojima klub i tim svakodnevno žive...

"Nema smisla da pričam stvari o kojima sam već pričao mnogo puta. Ništa se ne mijenja bez obzira na rezultate koje postižemo. Meni je najvažnija pobjeda, ali i nju je ponekad teško podnijeti", objasnio je Vujošević.

Uvijek govorite da od ove ekipe niko nema pravo da zahteva velike domete u Evropi, ali oni svojim igrama sami podižu očekivanja. Kako pomiriti ta dva razmišljanja?

"Tako što će neko da se obraduje pobjedama i malo nam pomogne!"

Lotomatika je tim pun zvučnih imena, proverenih asova, ali i onih čije vreme tek dolazi. Partizan je pobedio sa osam poena razlike, ali je po prikazanoj igri trebalo da bude ubjedljivije?

"Lotomatika ima mnogo igrača sa poenima u rukama. Odlično su selektirani, imaju mogućnost da izvedu postave različitih visina, zadavali su nam povremeno probleme sa 'meč-ap' zonom... Najvažnija je ipak želja. Stvari u životu pripadaju onima koji ih više žele, to smo večeras bili mi".

Predstoje vam još dvije važne utakmice, u subotu sa Crvenom zvezdom, a kroz nedelju dana u Pionir dolazi Unikaha?

"Svaka utakmica sa Zvezdom je bitna, ali Unikaha je ipak važnija. Sa Zvezdom će biti utakmica od većeg značaja, tek dolaze završnice svih takmičenja. Sigurno je da nećemo kalkulisati i da ćemo ozbiljno prići tom meču. Porazom u prvom delu NLB lige smo ispucali bonus..." , zaključio je Vujošević.

NOVICA: O UNIKAHI POSLIJE ZVEZDE

Novica Veličković prikazao je možda i najimpresivniju partiju ove sezone. Indeks korisnosti 29, sastavljen od 19 poena, deset skokova, tri asistencije i dve blokade. Njegovim poenima u prvoj četvrtini Partizan je stekao prednost koju je kasnije sačuvao.

"Rekao sam već da protivnik mora mnogo da nas nadigra da bi pobedio u Pioniru. Imali smo samo sedam-osam loših minuta na utakmici, oni to nisu iskoristili. Odigrali smo maksimalnim intenzitetom i zasluženo pobijedili", izjavio je Veličković.

Unikaha?

"Važna utakmica, ali prije toga igramo sa Zvezdom. Nećemo da razmišljamo unapred".

Milenko Tepić još jednom je demonstrirao zrelost, odigravši mnogo bolje i korisnije za tim, nego što govore devet poena i četiri asistencije na papiru sa statistikom.

"Znali smo da je ovo utakmica koju ne smemo da izgubimo, ako želimo da ostanemo u igri za četvrtfinale Evrolige. Pobedili smo i ostajemo u trci. Čeka nas Unikaha, na neki način takođe presudna utakmica. Plasman među osam nije imperativ, ali sigurno je da ćemo se potruditi koliko možemo".

U subotu je derbi?

"Biće jako nezgodna utakmica. Jadranska liga mnogo znači, prvo mjesto takođe. S obzirom na kvalitet naših igara u poslednje vrijeme, mislim da možemo da se nadamo pobijedi", rekao je Tepić.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC