• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda i Partizan, za prestiž i bodove!

Na atipičnih 20 i kusur stepeni za subotu 7. februara, biće odigran jedan tipičan košarkaški derbi, između Crvene zvezde i Partizana.

 NLB: Zvezda i Partizan, za prestiž i bodove! Izvor: MONDO

Na redu je 183. u bogatoj istoriji dva kluba.

U Pioniru, u 18 časova, počeće duel koji i jednim i drugima znači mnogo, iako u oba tabora o drugom ovosezonskom sudaru pričaju ne pričaju sa ushićenjem, niti ga opisuju kao presudan.

Jesenji derbi, u kojem je ulogu domaćina imao Partizan, dobila je Crvena zvezda (80:81). Bila je to prava košarkaška poslastica, duel uobičajenog "favorita" i renoviranog "luzera", u kojem je bodove odneo tim, koji je do tada izgubio 14 od poslednjih 15 derbija.

"Zvezdina pobjeda u prvom dijelu sezone dodatni je motiv da se odužimo našoj publici. Kao i uvijek, ićićemo na pobjedu, iako ima umora, ali on se podrazumjeva. Mi već duži period igramo teške utakmice, ali baš zbog toga i jesmo najbolji", rekao je krilni centar Partizana Novica Veličković, vlasnik laskave titule MVP 2. kola Top 16 faze Evrolige.

Ako je tada bilo i najmanjeg potcjenjivanja od strane crno-bijelih, ovog puta ga svakako neće biti, jer niko u tom taboru ne želi da finiš sezone dočeka sa dva poraza u vječitom derbiju. Partizan jeste zreliji tim, ali je derbi često provokator nezrelog košarkaškog rezonovanja pojedinaca... Otuda "veći broj teških utakmica u nogama Vujoševićevog tima", koji kao prednost pominju rivali sa Kalemegdana, neće mnogo značiti kad sudija podbaci loptu.

"Pobjediće onaj ko bude bio agresivniji u odbrani. Za njih svi znamo da odbranu igraju na visokom nivou, a mi ćemo dati sve od sebe da im u tom segmentu odgovorimo istom snagom. Onda očekujem neizvesnu utakmicu... Do tada, mogu da obećam samo da ćemo se boriti do kraja", ocijenio je kapiten i krilni centar Crvene zvezde Tadija Dragićević, koji se tek nedavno oporavio od višemesečnih tegoba sa kolenom i još traži takmičarsku formu.

Zvezda je prethodnih mjeseci zbog povreda gubila Dragićevića, Robertsa i Marinovića. U subotu će sva trojica, iako narušene forme, biti u timu. Ali, u taboru šampiona situacija je drugačija. Trojica visokih u timu, Slavko Vraneš, Jan Veseli i Stefon Lazme razboleli su se i trener Duško Vujošević najavljuje da dvojica neće sigurno igrati.

Nema sumnje, izostanak jednog, dvojice ili trojice, promeniće odnos snaga...

Znamo svi, derbi je "više od bodova i plasmana", kako kaže i trener Crvene zvezde Svetislav Pešić, ali šta kaže tabela?

Partizan je šest kola prije kraja ligaškog dela NLB lige prvi sa dvije pobjede više u odnosu na Crvenu zvezdu, iza koje sledi Hemofarm sa pobjedom manje, pa Zadar i Cibona sa dva trijumfa manje... Dakle, u smislu eventualnog plasmana na Final 4, Zvezdi su bodovi potrebniji.

Ali, sa psihološke tačke gledišta, Partizanu je duel od velikog značaja. O razlozima je suvišno pričati...

Pionir je rasprodat, a kako je Zvezda pustila ulaznice u slobodnu prodaju, mogu se očekivati i navijači Partizana u svom uglu. Zvezda ima više od 2.500 pretplatnih ulaznica, a štampan je smanjen kapacitet dvorane zbog bezbednosti, tako da će broj prisutnih biti 5.700. I to je sasvim dovoljno za oživljeni rivalitet večitih...

Poslije tri godine, tribine će opet biti podjeljene na crveno i crno-bijele. Uz sportsko navijanje, jedan pobjednik već je poznat, a to je košarka!

(N. J. - I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC