• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanac Kazlauskas selektor Grčke

Košarkaška reprezentacija Grčke dobila je novog selektora, gotovo šest mjeseci po završetku olimpijskog turnira u Pekingu.

 Litvanac Kazlauskas selektor Grčke  Izvor: MONDO

Umjesto Panajotisa Janakisa, koji je sredinom prošle sezone odlučio da mu prioritet bude rad u Olimpijakosu, stigao je iskusni litvanski stručnjak Jonas Kazlauskas (54).

Kazlauskas dobro poznaje grčku košarku iz vremena dok je trenirao Olimpijakos. Bez posla je bio od Olimpijskih igara, na kojima je predvodio reprezentaciju Kine. Domaćin turnira, kao i Grčka, eliminisana je u četvrtfinalu.

"Mislim da smo dovođenjem Kazlauskasa na najbolji način riješili problem. Kao i uvjek, okrećemo se budućnosti, uvjereni da imamo sve uslove da ostvarimo nove uspjehe", izjavio je Jorgos Vasilakopulos, predsjednik FIBA Evropa i počasni predsjednik grčke košarkaške federacije.

Kazlauskas će predvoditi Grke na predstojećem Evropskom šampionatu u Poljskoj, gdje će se u prvoj fazi sastati sa selekcijama Hrvatske, Makedonije i Izraela. Njegovo zvanično predstavljanje predviđeno je za ponedeljak u Atini.

Litvanac je kao selektor svoje zemlje tijesno izgubio polufinale OI u Sidneju 2000. godine, propustivši priliku da postane prvi trener koji je slavio pobjedu nad američkim "timom snova".

Janakis je na kormilu Grčke proveo više od četiri godine. Preuzeo je nacionalni tim uoči OI u Atini 2004, gdje su dogurali do četvrtfinala i izgubili od budućeg šampiona Argentine. U Beogradu 2005. godine Grčka je postala šampion Evrope, a narednog ljeta u Japanu vicešampion svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC