• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veber i Divac zajedno pod krovom Arka

Ekipa Sakramenta sa kraja prethodne i početka ove decenije okupila se u Sakramentu da uveliča "penzionisanje" dresa Krisa Vebera.

 Veber i Divac zajedno pod krovom Arka Izvor: MONDO

Dres Vlada Divca sa brojem 21 narednog mjeseca će biti svečano podignut pod svodove Arko arene u Sakramentu.

Kris Veber i njegova "četvorka" tu čast su doživjeli u noći između petka i subote, u poluvremenu utakmice Sakramento - Juta.

"Srećan sam, počastvovan, uzbuđen - svaka emocija koje možete da se sjetite je tu. Ovdje su ostali najljepši trenuci mog života", obratio se Veber navijačima.

Svečanosti su prisustvovali nekadašnji "kraljevi" Vlade Divac, Dag Kristi, Skot Polard i Matin Klivs, Veberov prijatelj Geri Pejton i bivši Ol star plejmejker Finiksa Kevin Džonson, koji je sada gradonačelnik Sakramenta.

Bobi Džekson i Bred Miler i dalje nose dres Kingsa i oni su poslije kraćeg odmora u svlačionici takođe došli da vide kako se podiže Veberov dres.

Najveći uspjeh te generacije, čiji je nezaobilazni član bio i Predrag Stojaković, ostvaren je 2002. godine, kada su "kraljevi" u produžetku izgubili odlučujuću utakmicu finala Zapada od Los Anđeles Lejkersa.

"Ako postoji nešto čime se ponosim, to je što sam pomogao da Sakramento postane važan grad na karti Amerike. Volio bih da mogu da kažem da je ovo druga najveća čast u mojoj košarkaškoj karijeri. Razočaran sam i uvijek ću žaliti što ljudima nismo uspjeli da donesemo titulu šampiona", dodao je Veber.

Vlade Divac takođe se obratio okupljenima i zahvalio Veberu što je unaprijedio njegovu igru.

"Učinio si me boljim igračem, kao i sve ostale. Bavio sam se košarkom više od 20 godina, ali onih šest u Sakramentu i sa tobom su bile najbolje".

Veber, koji ima 35 godina, radi kao NBA analitičar zajedno sa Pejtonom, a redovno dolazi u Sakramento gdje posjeduje kuću i popularan restoran. Sa njim u postavi Kingsi su konstantno imali pozitivan odnos pobeda i poraza, uz to su dve sezone zaredom bili prvaci divizije Pacifik.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC