• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizanov povratak iz "mrtvih"

Zvezda krajem treće četvrtine imala 14 poena viška, ali je Partizan preokrenuo rezultat i praktično obezbijedio prvo mjesto pred Fajnal for - 85:82.

 NLB: Partizanov povratak iz "mrtvih" Izvor: MONDO

Novica Veličković zabilježio je drugi "dabl-dabl" u razmaku od tri dana i sa 20 poena i 12 skokova predvodio Partizan do preokreta u drugom "vječitom derbiju" sezone.

Crvena zvezda - Partizan 82:85 (20:17, 21:21, 23:16, 18:31)!

Zvezda je krajem treće četvrtine imala 14 poena viška (61:47), ali je od tog trenutka drastično popustila.

Dok u sastavu Partizana nije bilo bolesnih Vraneša i Veselog, crveno-bijeli su bez dvojice svojih centara ostali tokom utakmice - Roberts je poslije samo minut i 40 sekundi zatražio izmjenu i više se nije vraćao na teren, a Kikanović je u 35. minutu povrijedio koljeno u sudaru sa Lazmeom i takođe morao da napusti igru.

Crno-bijeli su snažnom odbranom i dominacijom pod oba koša preuzeli inicijativu, ali su u "divljoj" završnici mogli da ispuste pobjedu, iako su u poslednjem minutu vodili sa 83:76!

Ključne poene postigao je Veličković, koji je šest sekundi prije kraja - poslije dva promašena slobodna bacanja Vitkovca - uhvatio loptu i nakon faula Ovensa iskoristio oba penala za konačnih 85:82.

Krilni centar crno-bijelih u četvrtoj četvrtini je ubacio čak 17 poena, jedan manje nego kompletan protivnički tim!

Partizan je ovom pobjedom popravio skor u NLB ligi na 19-2 i sa velikom dozom sigurnosti može da računa na prvo mjesto po završetku regularnog dijela sezone.

Zvezda ima 16 pobjeda i pet poraza i predstoji joj žestoka borba za plasman na Fajnal for, mada joj ide na ruku poraz Zadra od Zagreba.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 1, Roberts, Kikanović 10, Kovač 10, Marinović 17 (4as), Stević 12, Dragićević 11, Milošević, Ovens 5, Štimac 4, Bakić 4, Bjelica 8 (3sk, 3as, 3ukr).

PARTIZAN: Tepić 10 (3sk, 3as, 3ukr), Riznić, Milošević 5, Rašić 5, Tripković 9, Veličković 20 (12sk), Lazme 10 (8sk, 4ukr), Aleksić, Vitkovac 6, Bešović, Božić 9, Rakočević 11.

ODLAZAK GROBARA I "FURIJA" ZVEZDE



Početku utakmice prethodio je odlazak veće grupe navijača Partizana. Njih više stotina napustilo je tribine i za sobom ostavilo transparent "Vratite derbi navijačima". Nezvanično, bili su nezadovoljni što uprava kluba nije obezbijedila više ulaznica za njih, pa je oko 200 Grobara ostalo ispred Pionira.

Tako je gromoglasno najavljivani "derbi sa navijačima oba tima" pratilo 4.000 ljudi, ali je pristalica crveno-bijelih bilo neuporedivo više.

Igrači Zvezde počeli su utakmicu kao da im od njenog ishoda zavisi život, a Partizanova startna petorka kao da je bila uspavana zbog odsustva dvojice "startera" na prethodnim mečevima.

Presing crveno-bijelih onemogućio je Tepića da u prvom napadu na utakmici izvede aut za predviđenih pet sekundi. Zvezda je ubitačnu odbranu pretočila u seriju lakih poena, pa je dvocifrenu prednost stekla već u četvrtom minutu - 12:1!

Duško Vujošević je vršio hokejaške izmjene, u pokušaju da pronađe petorku koja će moći ravnopravno da parira protivniku, prije svega na polju trčanja i angažmana.

Ključni igrači sa klupe bili su Božić i Rakočević, koji je bio sjajan u skoku, ali i u napadu, gdje je koristio pritisak Zvezdine odbrane na spoljnu liniju da ostane sam pod košem i bez po muke ubaci 11 poena do poluvremena.

Kao što je na vrhu Partizanove liste strijelaca stajalo prezime koje niko nije očekivao, tako se i kod crveno-bijelih izdvojio centar Oliver Stević - postigao je 12 poena, uz šut iz igre 6-6. Iako je Partizan nakratko poveo (26:24), Zvezda je odgovorila serijom od 11:0, ali je do odlaska na odmor ponovo prokockala lavovski dio vođstva.

Trojkom Božića i košem Veličkovića iz kontre, crno-bijeli su početkom treće četvrtine poveli sa 43:41, a onda su se razigrali Bjelica i Kikanović (osam poena sa poludistance). Njih dvojica bili su najzaslužniji za seriju Zvezde od 20:4 i, učinilo se, nedostižnih 61:44 u 28. minutu.

VUJOŠEVIĆ U TERENU

Trener Partizana je usred te serije opravdano kažnjen tehničkom greškom, pošto je protestujući zbog nedosuđenog prekršaja nad Božićem ušao nekoliko metara u teren. Mada to nije bio momenat u kojem je Partizan počeo preokret, ispostavilo se da je derbi ponovo dobila ekipa čiji je trener dobio tehničku pri visokom vođstvu protivnika!

Strahinja Milošević i Lazme su dali crno-bijelima tračak nade serijom od 7:0, međutim, u velikoj mjeri ih je "poništio" Marko Marinović, koji je u poslednjem sekundu četvrtine pogodio iza linije od 6,25 metara i povećao na 64:54.

Do tog trenutka je Zvezda imala samo jedan ofanzivni skok na svom kontu, da bi u poslednjih deset minuta doživjela debakl zbog očajnog učinka u skoku pod svojim košem.

Novica Veličković je krenuo u simultanku, ne osvrćući se mnogo na saigrače, a još manje na svoje čuvare. Poentirao je iz prodora, poslije skokova, čak je postigao i trojku kojom je Partizan prišao na 68:64.

Zvezda je postepeno ostajala bez rješenja u napadu, jer se Kikanović povrijedio, a niko osim Marinovića nije mogao da preuzme odgovornost i zaustavi nalet crno-bijelih. Inače slabi Rašić trojkom je odveo Partizan na 74:71 i u poslednja tri minuta više nije bilo preokreta.

Partizan je između 28. i 39. minuta bio u seriji od čak 31:10, a tek kada je na semaforu pisalo 71:78, crveno-bijeli su krenuli na sve ili ništa, svjesni da im bježi i poslednji voz za pobjedu.

Postigavši četiri poena u jednom napadu (penal i skok Marinovića, trojka Kovača od tablu), Zvezda je smanjila na 83:80, a zatim i na 83:82 poslije izgubljene lopte Tripkovića i slobodnih bacanja Kovača.

Vitkovac je fauliran na osam sekundi do kraja i kada je tim Svetislava Pešića dobio priliku da krene u napad za pobjedu, Veličković se kao lav izborio za loptu i riješio pitanje pobjednika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC