• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Zvezdi dosta poluvrijeme (izjave)

Crveno-bijeli se i bez Marinovića i Robertsa pokazali prejakim za valjevski Metalac - 83:66. Za finale sa FMP Železnikom.

 KUP KORAĆA: Zvezdi dosta poluvrijeme (izjave) Izvor: MONDO

U Nišu ništa novo - već godinama četiri najbolja srpska tima ponovo će se boriti za Kup Radivoja Koraća.

Partizanu, Hemofarmu i FMP Železniku u četvrtak uveče se pridružila Crvena zvezda, koja je krajem druge četvrtine gubila sa sedam poena razlike, ali je u nastavku zaigrala znatno angažovanije i slomila otpor ekipe Metalca - 83:66 (16:20, 24:23, 19:11, 24:12).

Crveno-bijeli će se u petak od 20.30 časova sastati sa FMP-om, dok je od 18 časova na programu duel Partizana i Hemofarma, prošlogodišnjih finalista takmičenja.

Najefikasniji u timu Svetislava Pešića bio je kapiten Tadija Dragićević sa 20 poena. U listu strijelaca upisali su se svi osim juniora Nedovića i Šepe, koji su u sastavu umjesto povrijeđenih Marinovića i Robertsa.

Maksimum iz svojih minutaža izvukli su Oliver Stević (14 poena, pet skokova i tri ukradene lopte) i Nemanja Bjelica, koji je pokazao kako se igra za tim. Postigao je samo jedan poen, ali uz šest skokova i sedam asistencija.

Ovens (12 poena, prinudno igrao plejmejkera veći dio utakmice), Kovač, Milošević i Štimac takođe su dali solidan doprinos pobjedi.

Metalac je ušao u utakmicu veoma motivisano i ambiciozno, ali kao i Lajonsi u duelu sa FMP-om, nije imao snage za svih 40 minuta. Nikola Mićević zabilježio je 16 poena, a Marko Ljubojević 15 poena i devet skokova.

Valjevci su vođstvom od 7:0 stavili do znanja da nisu došli u Niš sa "bijelom zastavom". Zvezda je brzo uhvatila priključak, međutim, protivnik je igrao sa daleko više želje, pa je prednost češće bila na strani Metalca.

Trećeplasirani tim prvenstva Srbije u 20. minutu je poslije dvije ukradene lopte i lakih poena iz kontri otišao na "plus sedam" (43:36), ali je dozvolio da Dragićević uhvati loptu poslije promašenog slobodnog bacanja Štimca i trojkom približi Zvezdu na 43:40.

Crveno-bijeli su poslije "ribanja" u svlačionici izašli na teren kao preporođeni. Računajući finiš druge četvrtine napravili su seriju 15:3 i u 23. minutu prvi put stekli nešto opipljiviju prednost.

Igrači Metalca nisu imali rješenja za čvrstu odbranu Beograđana, izdao ih je šut spolja, pa je Zvezda sredinom poslednje dionice stekla deset poena razlike i bez problema privela meč kraju.

Loš šut za tri poena (6/25), Pešićevi učenici su nadoknadili sa čak 77 odsto pogodaka za dva poena i agresivnom igrom u napadu, što im je omogućilo da se više nego dvostruko češće nađu na liniji penala (Zvezda 19/26, Metalac 7/12).

Pešić: Protiv FMP-a sve moguće

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić ocijenio je da su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća njegovom timu donijeli dobra odbrana i veliki entuzijazam.

"Ova pobjeda došla je kao plod entuzijazma moje mlade ekipe, a utakmicu je riješila naša odbrana, koja nam je omogućila dobru igru u napadu", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

Strateg crveno-bijelih očekuje veoma neizvjesnu utakmicu u sa FMP Železnikom, u petak od 20.30 časova.

"Susret sa FMP-om je potpuno neizvjestan, jer je riječ o dvije mlade ekipe, koje u jednom trenutku pruže maksimum, a već u drugom to ne mora da bude tako".

Trener Metalca Aleksandar Icić ocijenio je da krajni rezultat ne oslikava realno događaje na terenu.

"Razlika na kraju utakmice je prevelika... Zvezda je u drugom poluvremenu znala da kazni naše greške i neiskorišćene kontranapade", rekao je Icić.

Milan Milošević imao je veliku minutažu na poziciji "tri", postigao je osam poena.

"Metalac je dobra ekipa, pokrivena na svim pozicijama i njihove partije u srpskom prvenstvu nisu slučajne. Na kraju, stvari su došle na svoje mjesto. Nama su nedostajali Roberts i Marinović, ali ovaj meč već smo zaboravili i okrećemo se polufinalu".

Tadija Dragićević ukazao je na ne baš idealne uslove u dvorani Čair u Nišu.

"Teška utakmica, trebalo nam je malo vremena da se naviknemo na hladnu dvoranu i nove lopte. Pojačali smo odbranu u nastavku i dosta popravili igru, što je bilo dovoljno za finale".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC