• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Obračun velike četvorke

Partizan, Crvena zvezda, FMP i Hemofarm boriće se za prvi trofej u sezoni – Kup Radivoja Koraća!

 KUP KORAĆA: Obračun velike četvorke Izvor: MONDO

U konkurenciji za Žućkovu ljevicu 2009. godine ostala su jedina četiri tima, koja su u prethodnih pet sezona osvajala trofeje u prvenstvu, Kupu i NLB ligi.

U petak u Nišu, na redu su polufinalni dueli, a prvi će na teren Partizan i Hemofarm (18.00, RTS 2), dva tima koji su prošle sezone odigrala sva tri finala (NLB, Kup, finale plej-ofa SL).

Sva tri puta, bolji su bili crno-bijeli...

"Hemofarm je odlična ekipa, koja se nalazi u odličnoj formi. Kada je već Crvena zvezda sa druge strane kostura, težeg protivnika nismo mogli da dobijemo", kaže trener branioca trofeja, Duško Vujošević, čiji je tim lako u srijedu pobijedio Vojvodinu u četvrtfinalu.

Hemofarm je za protvnika imao čačanski Borac i nije sve bilo tako glatko, kako je "trebalo da bude". Ipak, tim Stevana Karadžića, zaboravio je četvrtfinale i nada se da će konačno uspeti da pobijedi Partizan u meču na "biti ili ne biti".

Poslednji put, Vrščani su u susretu slične važnosti pobijedili crno-bijele u finalu Fajnal fora NLB lige u sezoni 2004/05, i to u Pioniru.

"Protiv Partizana moramo da demonstriramo najbolju ovosezonsku igru. Očekujem spektakl", rekao je reprezentativni plejmejker Stefan Marković.

Trener Karadžić nada se da će moći da računa na centra Martona Badera, koji i dalje ima visoku temperaturu.

Poslije crno-bijelih i narandžastih, na terenu Čaira sve će biti u crveno-bijelom. U drugom polufinalu (20.30) igraju dva tima istih boja: Crvena zvezda - FMP Železnik, koji su po dva puta osvajali takmičenje od kada mu je naziv promijenjen u Kup Radivoja Koraća.

I jedni i drugi svoje četvrtfinalne duele igrali su u četvrtak, ali je Zvezda mnogo lakše prebrodila svoj meč sa Metalcem, nego "panteri" protiv Lajonsa.

"FMP, kao i mi, ima mladu ekipu. Baš zbog toga, nezahvalno je prognozirati ishod našeg duela, jer mladi timovi mogu da odigraju izvanredno, a mogu i da zataje. Očekujem dobru utakmicu, nezisvjesnu, a nadam se da će takav biti i duel Hemofarm - Partizan", rekao je trener Crvene zvezde Svetislav Pešić.

Upravo su na takmičenjima kup sistema, kakav je finalni turnir Kupa Radivoja Koraća ili Fajnal for NLB lige, FMP (eks-Refleks) i Crvena zvezda odigrali neke nezaboravne duele... Za Niš, Srbiju i košarku bilo bi sjajno da se tradicija ponovi.

"Zvezda će sigurno imati više navijača u Nišu, ali takođe imaju i problema sa povredama (protiv Metalca nisu igrali Marinović i Roberts, prim. aut). Mi smo ovdje došli da bismo igrali finale", kaže trener FMP Železnika, Milovan Stepandić.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU IZ NIŠA


(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC