• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: "Valjak" preko Hemofarma! (IZJAVE)

Partizan će i poslije završnog turnira Kupa Radivoja Koraća ostati nerješiva enigma za košarkaše Hemofarma.

 KUP KORAĆA: "Valjak" preko Hemofarma! (IZJAVE) Izvor: MONDO

Crno-bijeli se nalaze na korak od odbrane trofeja, koji su prošle godine osvojili takođe u Nišu, pošto su u prvom polufinalu potvrdili da su za klasu bolji tim od Vrščana - 83:67 (16:25, 23:11, 21:7, 23:24).

Kao u četvrtfinalu protiv Vojvodine, Partizan je protivniku dao četvrtinu "fore".

Hemofarm je u 10. minutu imao čak 13 poena viška (12:25, delimično zahvaljujući tehničkoj greški koju je dobio Duško Vujošević), da bi šampion serijom od 17:2 za samo pet minuta preokrenuo rezultat u svoju korist.

Milenko Tepić je trojkom uz zvuk sirene doneo vođstvo na poluvremenu (39:36) i posije toga više nije bilo dileme po pitanju konačnog ishoda.

Partizan je trojkom Uroša Tripkovića u 32. minutu stigao do maksimalnih 63:43 i završnica je protekla u nezanimljivoj igri - osim što je "plej" Hemofarma Stefan Marković izgubio živce poslije nekorektnog poteza Jana Veselog, koji mu je postavio nogu.

Kao i većina timova u domaćoj konkurenciji, Hemofarm je ostao bez rješenja kada je Partizan podigao intenzitet igre u odbrani.

Sve poene za "farmaceute" u drugom poluvremenu postigla su samo trojica igrača - Miljan Pavković, koji je bio nepogrešiv van linije od 6,25 metara, Milivoje Božović i pred sam kraj Boris Savović.

MVP utakmice bio je Novica Veličković sa 20 poena, četiri skoka i pet asistencija. Tepić je ubacio 13, a Žarko Rakočević i Petar Božić po 11 poena. Kapiten crno-bijelih postigao je tri trojke, od toga dve za vrijeme pomenutog preokreta u drugoj četvrtini.

Božović je dao 21 poen za Hemofarm, Pavković 17, a Marković 12 - sve u prvih 20 minuta.

Partizan će se u subotu od 18 časova boriti za Kup sa Crvenom zvezdom koja je savladala u drugom polufinalu  FMP Železnik 85:80.

DULE NE BI PROTIV ZVEZDE

Trener Partizana Duško Vujošević konstatovao je da njegov tim još jednom nije počeo utakmicu kako bi trebalo.

"Nismo odigrali prvih deset minuta energijom Hemofarma, upali smo u paniku kada su došli do visokog vođstva. Trojka Tepića u posljednjem sekundu prvog dijela bila je veoma bitna na psihološkom planu. Otišli smo u svlačionicu sa dobrom energijom i u nastavku podigli igru i potpuno kontrolisali utakmicu".

Na pitanje kojeg bi protivnika želio da dobije, ili izbjegne, u finalnom okršaju, Vujošević je odgovorio da bi mu više odgovarao FMP.

"Volio bih da izbjegnemo Crvenu zvezdu u finalu, ali ne zato što se plašim. Samo zbog tenzije koju naši mečevi donose".

Strateg Hemofarma Stevan Karadžić mogao je samo da prizna nemoć svog tima u drugom poluvremenu, mada je imao i riječi opravdanja.

"Upozoravao sam igrače na treću četvrtinu, kada Partizan pojačava tempo i u utakmicu ulazi svom žestinom. Zadovoljan sam igrom koju smo prikazali u prvom poluvremenu. Posebno što su Mačvan i Bader bili pod temperaturom prethodnih dana i vidjelo se da nemaju snage za ovako žestok meč".

Krilni centar Hemofarma Milivoje Božović naveo je da protiv Partizana mora da se igra agresivno 40 minuta, a ne pola utakmice.

Novica Veličković ocijenio je da je utakmica bila teža nego što pokazuje rezultat i da crno-bijelima ostaje da se odmore i što bolje spreme za finale.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC