• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Zvezde, "vječiti" za Kup!

Prvi put poslije 15 godina i tek treći put u istoriji, košarkaši Crvene zvezde i Partizana će igrati za titulu pobjednika kup takmičenja!

 Pobjeda Zvezde, "vječiti" za Kup! Izvor: MONDO

Zvezda je u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća 2009. savladala FMP Železnik rezultatom 85:80 (30:22, 20:20, 17:22, 18:16) i u subotu od 18 časova će igrati sa "vječitim rivalom" za trofej.

Prvo finale Kupa između Partizana i Zvezde odigrano je u sezoni 1972/73 u Zagrebu (65:71), a drugo u sezoni 1993/94 u Novom Sadu (104:102).

Iako su crveno-bijeli vodili skoro svih 40 minuta, FMP se nije predavao i to je rezultiralo najuzbudljivijom utakmicom u dosadašnjem toku finalnog turnira u Nišu.

Zvezda je četiri i po minuta prije kraja imala devet poena viška - 77:68. Mladen Jeremić i Dragan Labović su trojkama približili FMP na "minus tri", da bi poslije nekoliko neiskorišćenih napada na obje strane presudio Elmedin Kikanović, košem sa distance i "zakucavanjem" za 81:74.

Zvezdini igrači su u penal-završnici tri puta bili neprecizni, ali su "panteri" uspjeli da smanje samo na 82:80. Andre Ovens, koji je prethodno promašio oba slobodna bacanja, dva puta je bio precizan i ovjerio pobjedu. Amerikanac je zabilježio 16 poena i pet skokova, a fauliran je čak devet puta.

Još petorica u timu Svetislava Pešića imala su dvocifren učinak - Marko Kešelj 13 (sve u prvom poluvremenu), Tadija Dragićević i Boris Bakić po 12, Kikanović deset i Nemanja Bjelica deset, uz četiri skoka i pet asistencija.

Labović je bio najbolji u redovima ekipe iz Železnika sa 18 poena, po pet skokova i ukradenih lopti.

Jeremić je postigao 16, Miroslav Raduljica 13, a Predrag Samardžiski deset poena. Ipak, centri FMP-a su uprkos visinskoj prednosti izgubili skakačku bitku sa Zvezdinom unutrašnjom linijom. U tome treba tražiti jedan od ključnih uzroka njihovog poraza.

Crveno-bijeli su put do treće ovosezonske pobjede nad "panterima" popločali već u prvoj četvrtini. Brzo su poveli sa 17:9, FMP je uhvatio priključak, ali je pomalo zaboravljeni Marko Kešelj ušao sa klupe i sa sedam poena zaredom odveo svoj tim na 30:22.

Zvezdina prednost išla je gore-dole, ali je ostala na snazi i uprkos tehničkoj grešci koju je Pešiću dodijelio njegov već ozbiljni protivnik u sudijskoj opremi - Milija Vojinović, Nikšićanin iz Novog Sada koji ga je isključio u "vječitom derbiju" u okviru NLB lige.

Ovens je u finišu druge četvrtine košem uz dodatno bacanje donio Zvezdi rekordnih 11 poena prednosti (50:39), a FMP propustio da se osjetnije približi poslije nesportskog faula Bjelice nad Filipom Čovićem, kojeg je u cijeloj dvorani vidio samo sudija Aleksandar Glišić.

"Panteri" su u tim trenucima počeli seriju, koja je u trećoj četvrtini otišla na 12:1 i 17:4. Čović je trojkom izjednačio na 54:54, a Raduljica "zakucao" za posljednje vođstvo Železnika.

Zvezda je sa nekoliko ukradenih lopti i lakih poena ponovo prešla u vođstvo, a zahvaljujući maestralnoj organizaciji napada mladog Bjelice ušla u finiš sa zalihom koja se pokazala dovoljnom za trijumf.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC