• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu deseti Kup!

Košarkaši Partizana odbranili su Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu turnira u Nišu pobedili najljućeg rivala, Crvenu zvezdu.

 Partizanu deseti Kup! Izvor: MONDO

Crno-bijeli su do jubilarnog trofeja u kup takmičenju, došli čisto, boljom igrom od sva tri protivnika, na kraju i od Zvezde - 80:65 (21:19, 25:13, 15:17, 19:16).

Partizan je u svom osamnaestom finalu osvojio deseti Kup - po dva puta je to učinio u "staroj" Jugoslaviji i u samostalnoj Srbiji, a šest puta u državnoj zajednici sa Crnom Gorom. Zvezda je poslije devetog finala ostala na pet trofeja.

Novi-stari pobjednik Kupa je serijom od 14:2 sredinom druge četvrtine iz ravnopravne utakmice otišao u višak od 14 poena (41:27). Oslabljena povredama Robertsa i Marinovića, Zvezda nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti.

Crveno-bijeli ipak nisu potpisali predaju do nekoliko minuta prije kraja. Početkom treće četvrtine su smanjili na 49:44, ali je Partizan u 37. minutu poveo sa rekordnih 77:55 i slavlje Grobara moglo je da počne.

Na stranu crno-bijelih prevagnuo je njihov dobro poznati adut, skok u napadu. Kada je prvi put sticao dvocifrenu prednost i kada je Zvezda prišla na "minus pet", Partizan je iz "drugih", pa čak i "trećih" napada postizao trojke (ukupan šut 13/25) ili poentirao uz dodatno slobodno bacanje.

Zvezda je mogla do boljeg rezultata u prvoj četvrtini, ali je promašila čak pet penala i dozvolila Tripkoviću da uz zvuk sirene postigne svoju prvu trojku (21:19).

Veličković MVP

Novica Veličković je sa 16 poena i osam skokova zaslužio zvanje najkorisnijeg igrača turnira.

Uroš Tripković je sa 17 poena (šut za trojku 5/7) bio najefikasniji u finalu, Jan Veseli zabeležio je deset poena i osam skokova, a Milenko Tepić devet poena i šest asistencija.

Kod Crvene zvezde su se izdvojili Andre Ovens sa 15 i Tadija Dragićević sa 14 poena, ali im je poslije furioznog početka, kada su dali prvih 14 poena za svoj tim, postepeno nestajalo snage i nisu mogli da spriječe potonuće crveno-bijelog broda.

Marko Kešelj dao je devet, a Oliver Stević osam poena.

Preostalih šest strijelaca (Kovač, Bjelica, Milan Milošević, Štimac, Bakić i Kikanović) zajedno su ubacili samo 19 poena i očigledno nisu ponijeli svoj dio tereta u napadu.

Trener Partizana Duško Vujošević zahvalio se publici i rekao "svaka čast" svojim igračima.

"I kada je Roberts tu, koji je jako bitan za Zvezdu, mi smo kvalitetniji tim. Taj kvalitet više se večeras vidio. U jednom periodu treće četvrtine se nismo snašli na njihovu agresivnu odbranu. Mislim da smo osim toga dominirali i zasluženo osvojili pehar".

Strateg crveno-bijelih Svetislav Pešić čestitao je protivniku, ali mu zbog nekih stvari nije bilo pravo. Ipak, nije bio dovoljno konkretan...

"Odigrana je utakmica sa puno intenziteta. Naša ekipa dala je maksimum u ovom momentu. Marinović i Roberts su nedostajali, njihovo iskustvo je potrebno ekipi, ali to je dio sporta. Čestitam Dušku Vujoševiću i objektivno najboljem dijelu Partizana - a to je tim. Sve ostalo je sramota. Čestitam svim ljudima koji se bave sportom u Srbiji", rekao je Pešić u mikrofon RTS.

Za oba tima neće biti predaha, jer Zvezdu već u utorak očekuje utakmica sa Hemofarmom u okviru Evrokupa, dok će se Partizan dan kasnije u Malagi sastati sa Unikahom. Obje utakmice mogle bi da budu ključne za dalju evropsku sudbinu "vječitih rivala".

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC