• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vejd slomio Filu, Nelson za NBA anale

Iskusni Don Nelson slavio je ukupno 1.300 pobjedu u trenerskoj karijeri na meču na kojem je Golden Stejt bio bolji od Oklahome (133:120).

 Vejd slomio Filu, Nelson za NBA anale Izvor: MONDO

Dvejn Vejd odigrao je važnu ulogu u pobjedi Majamija nad Filadelfijom (97:91), u noći između subote i nedelje. Vejd je zabilježio 25 poena uz devet asistencija i pomogao Hitu da stigne do 29. trijumfa ove sezone.

Džermejn O'Nil i Judonis Haslem takođe su bili raspoloženi pred domaćom publikom doprinevši pobjedi sa 17, odnosno 13 poena i ukupno 20 skokova.

Majami je u neizvjesnoj završnici uspeo da napravi seriju 8:0 i tako reši pitanje pobednika. O'Nil i Džamario Mun, koji je ukupno zabilježio 12 pogodaka, dominirali su u finišu, što je bilo ključno za domaći tim.

Kod Siksersa, koji su upisali treći poraz u nizu, najbolji je bio Andre Miler sa 30 pogodaka i devet uhvaćenih lopti. Bila je to njegova najblistavija partija ove sezone, dok je Luis Vilijams, koji je ušao sa klupe, ubacio 22 poena.

Golden Stejt i Oklahoma su se raspucali u Ouklendu, a Voriorsi su odneli pobjedu rezultatom 133:120.

Stifon Džekson sa 26 poena bio je najzaslužniji za ukupno 1.300 trijumf trenera svoje ekipe Dona Nelsona u karijeri.

Iskusni stručnjak tako je dospio na drugo mjesto najuspješnijih trenera u ligi, budući da ispred njega sada stoji samo Leni Vilkens sa 1.332 pobjede u NBA ligi.

U timu Oklahome Kevin Durant je upisao 32 poena, Rasel Vestrbruk 31 pogodak uz 11 asistencija, a Džef Grin 27 koševa uz 15 skokova. Nenad Krstić, koji je treći put započeo kao startni centar ekipe, završio je meč sa dva poena, a na parketu je proveo tek 14 minuta.

Juta je ubjedljivo slavila u Solt Lejku protiv Nju Orleansa (102:88) uz blistavu partiju Memeta Okura, koji je upisao 25 poena i sedam skokova. Na drugoj strani Predrag Stojaković je postigao osam poena i čak 11 skokova za nešto više od pola sata igre.

Još ubedljiviju pobjedu upisao je Dalas. Maveriksi su do vrha napunili koš Sakramenta (116:95), a predvodili su ih Džoš Hauard i Brendon Bas sa po 20 poena, odnosno Džejms Singlton sa 19 pogodaka i 12 skokova. Kod Kingsa istakao se Beno Udrih sa 18 poena i sedam asistencija.

REZULTATI

Majami - Filadelfija 97:91
Vašington - San Antonio 67:98
Dalas - Sakramento 116:95
Juta - Nju Orleans 102:88
Golden Stejt - Oklahoma 133:120

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC