• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Tau iscijedila Unikahu i pobijedila

Tokom vikenda predviđenog za završnice takmičenja u domaćim košarkaškim kupovima širom Evrope nije bilo velikih iznenađenja. Ali jeste uzbuđenja.

 KUP: Tau iscijedila Unikahu i pobijedila Izvor: MONDO

Spektakularno finale Kupa kralja u Madridu su odigrali Taukeramika i Unikaha.

Ako beogradski crno-bijeli misle da su iscrpljeni poslije finalnog turnira Kupa Srbije u Nišu, šta tek da kažu njihovi rivali, igrači Unikahe, koji su dan kasnije, u nedjelju, poslije produžetaka poraženi od ekipe za koju igra Igor Rakočević - 98:100.

Za razliku od izabranika Duška Vujoševića, koji će evroligaški megdan u Malagi u srijedu dočekati u pobjedničkom raspoloženju, košarkaši Unikahe će biti i fizički iscrpljeni i emotivno ispražnjeni.

Taukeramika je dodala gas u trećoj četvrtini i svo vrijeme vodila, a najveću prednost je imala u četvrtoj, kod rezultata 77:69.

Međutim, Unikaha je uspjela da meč uvede u neizvjesnu završnicu.

Gomis je izjednačio na 85:85, kasnije je postigao koš i za 87:87. Ipak, nije iskoristio dodatno slobodno bacanje, ali ni ekipa iz Vitorije nije posljednji napad, pa se ušlo u produžetak.

I u dodatnih pet minuta Taukeramika je konstantno imala prednost. Doduše, ona nije bila veća od tri-četiri poena, ali je Markus Hejslip trojkom izjednačio na 98:98, kada je na semaforu pisalo da je do kraja ostalo 44 sekunde.

Međutim, Pit Mikel je iz teške pozicije doveo tim Duška Ivanovića do vođstva 100:98, a onda je u poslednjem napadu Unikahe izblokirao Bernija Rodrigeza i doneo Taukeramici šesti trofej u Kupu kralja.

Mikel je sa 20 poena bio najefikasniji u ekipi Taukeramike, uz Mirzu Teletovića, koji je imao isti učinak, uz šest postignutih trojki. Na drugoj strani, najbolji je bio Markus Hejslip sa 23.

U velikom grčkom derbiju Panatinaikos je trijumfovao nad Olimpijakosom - 80:70. Tim Željka Obradovića je utakmicu prelomio tek u posljednjoj dionici, koju je dobio ubjedljivim rezultatom - 27:17.

Neizvjesno je bilo u Italiji gdje Montepaski nije dozvolio iznenađenje. Savladao je Virtus 70:69, a odlučujući pogodak postigao je Henri Domerkant.

U Francuskoj je Le Man osvojio trofej pošto je bio bolji od lidera šampionata, Orleana (74:64), dok je Efes u Turskoj očekivano "položio na pleća" Erdemir - 79:70.

Pored Partizana u Srbiji, pehare namijenjene pobednicima nacionalnih kupova na prostorima SFRJ osvojili su i Cibona, Olimpija, Budućnost i Bosna.

Zagrepčani su u svoje vitrine unijeli taj trofej poslije sedam godina. U finalu su nadvisili Zadar - 73:63.

Podgoričani su savladali Mogren 89:70, Bosna je bila bolja od Širokog 73:64, a Olimpija od Elektre 75:58.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC