• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda čeka Hemofarm u meču odluke

Tri dana imali su košarkaši Crvene zvezde da zaborave poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu i pripreme se za meč druge faze Evrokupa.

 EVROKUP: Zvezda čeka Hemofarm u meču odluke  Izvor: MONDO

Već u utorak, od 19.30 u Pionir stiže Hemofarm, na treći ovosezonski duel sa crveno-bijelima, ali prvi u Beogradu.

Dva srpska kluba sastaće se u 4. kolu Grupe K Evrokupa, a ovaj meč u mnogome bi mogao da odluči o učesniku Fajnal ejt turnira u Torinu. Prije dve nedelje, 10. februara, u Vršcu je bilo ubjedljivih 88:73 za Hemofarm.

"Polako se oporavljamo od napornog ritma koji smo imali u završnici kupa. Odigrali smo tri utakmice za tri dana, pa i pored toga što smo igrali bez Robertsa i Marinovića sigurno da nam je teško pao neuspijeh u finalu. Ipak, čim se završila utakmica nismo mnogo razmišljali o porazu jer igramo možda i najbitniju utakmicu ove sezone", rekao je Mirko Kovač.

Zvezdi je u ovom meču prvo neophodna pobjeda, a onda i da to bude ubjedljivije od 15 poena razlike, što svakako neće biti lako. Ni prvo, a tek drugo...

"Vrščani su nas dva puta lako savladali u Milenijumu, rezultatski ubjedljivo i sada moramo da dobro analiziramo greške iz tih utakmica. Niko pred našim navijačima nije nesavladiv, očekujem punu dvoranu jer mi naše ambicije ne mijenjamo. Daćemo maksimum da stignemo do Torina", dodao je Kovač.

Kapiten Tadija Dragićević polako ulazi u formu poslije dugog oporavka od povrede kolena, ali tim Svetislava Pešića nikako da bude kompletan, ni u top formi, jer su trenutno povrijeđeni Marinović i Roberts.

"Utakmica sa Hemofarmom biće nam četvrta za šest dana, ali to nije nikakav alibi. Znamo da su Vrščani tim odlično pokriven na svim pozicijama i očekujem veliku borbu. Verujem da uz naše navijače možemo do trijumfa, a motivacija nam je na visokom nivou. Hemofarm nas je pobijedio dva puta, mogli bi za svega nekoliko dana taj skor da izjednačimo", rekao je Dragićević.

Rivali iz Grupe K, u kojoj su još Pamesa i Azovmaš, srešće se ponovo na istom mestu naredne subote, ali u okviru NLB lige. I taj duel biće od velike važnosti za oba tima, koji se sa Cibonom i Zadrom bore za tri preostala mesta uoči starta Fajnal fora, gdje je siguran samo Partizan.

Prije toga, mogao bi da uslijedi rasplet u Evrokupu, gde Hemofarm i Pamesa imaju skor 2-1, a Zvezda i Azovmaš 1-2. Posle četvrtog kola, Beograđane očekuju dueli u gostima protvi Pamese i kod kuće sa Azovmašom, a Vrščane obrnuto.

PAROVI 4. KOLA LAST 16 FAZE (utorak):

GRUPA I

Himki - Panelinios 17.00

Marusi - Dinamo Moskva 18.10

TABELA: Dinamo 3-0, Marusi 2-1, Himki 1-2, Panelinios 0-3.

GRUPA J

Uniks - Zadar 17.00

Beneton - Turk Telekom 20.45

TABELA: Beneton 3-0, Uniks 1-2, Zadar 1-2, Turk Telekom 1-2.

GRUPA K

Crvena zvezda - Hemofarm 19.30

Pamesa - Azovmaš 20.45

TABELA: Hemofarm 2-1, Pamesa 2-1, Crvena zvezda 1-2, Azovmaš 1-2.

GRUPA L

Artland - Lijetuvos 19.30

Bilbao - Šarlroa 20.45

TABELA: Lijetuvos 2-1, Bilbao 2-1, Šarlroa 2-1, Artland 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC