• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamings: I borba za opstanak je OK

Vontigo Kamings u Partizanu i Makabiju je navikao na borbu za trofeje. Sada sa Vojvodinom ulazi u završnicu borbe za opstanak u NLB ligi.

 Kamings: I borba za opstanak je OK Izvor: MONDO

Ciljevi su potpuno različiti, ali je ulog za iskusnog američkog plejmejkera ponovo veliki i to mu je dovoljno.

"Borbu za opstanak doživljavam kao nešto sa čim se srećem prvi put u karijeri, kao izazov i mogućnost da naučim nešto novo. Nisam morao da dođem u Vojvodinu, još klubova se interesovalo za mene, ali je presudilo to što se u Srbiji osjećam prijatno i što imam dosta prijatelja koje sam stekao igrajući za Hemofarm i posebno Partizan", rekao je Kamings u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Vojvodina do kraja takmičenja ima težak raspored, prvu od četiri preostale utakmice igra sa Partizanom u Novom Sadu.

"Raspored je vanredno težak, ali sam ubijeđen da ćemo opstati u ligi. Prvi od tih susreta igramo sa timom koji nas je u Kupu pobijedio sa trideset razlike... Partizan ima izuzetnog trenera, prepoznatljiv sistem igre, odličnu disciplinu. Svi to znaju pred mečeve sa njima, ali opet gube, jer su moji nekadašnji saigrači izvanredna ekipa. Da bismo ih pobijedili potrebno je da oni imaju slab dan, a mi da odigramo najbolje što možemo, pa i više od toga".

Kamings kaže da mogući umor crno-bijelih poslije gostovanja u Malagi neće biti saveznik Vojvodine.

"Nikako ne treba da računamo na umor igrača Partizana. Dule uvijek izvlači maksimum iz ekipe, biće tako i u subotu, u to sam siguran. Znam način na koji ulaze u utakmice, šta u meču traže, dobre strane tima... Igrao sam skoro dve sezone u Partizanu i neki njegovi igrači mi dođu kao dio porodice".

"Lale" su nedavno pojačane još jednim američkim igračem, Hasanom Adamsom, koji ima skromno NBA iskustvo. Sada ih je ukupno trojica!

"Poznajem ga jer smo zajedno nastupali u ljetnoj ligi NBA. Mislim da će nam biti od velike pomoći, a glavni kvalitet mu je odlična igra u odbrani. Sličan je Šaronu Fišeru po građi, ali njih dvojica igraju različitim stilovima".

Kamings je navijačima Vojvodine poručio da pred utakmice odluke "ostanu pozitivni".

"Vjerujte da možemo da ostanemo NLB ligaši i u narednoj sezoni. Daćemo sve od sebe kako bismo vas obradovali".

U razgovoru za "Dnevnik" otkrio je i detalj iz privatnog života, koji je malo kome poznat.

"Već pet godina sam u Evropi, nedostaju mi prijatelji i porodica. Imam veoma mlade roditelje, otac mi ima 48, a majka 50 godina i oni su mi kao stariji brat i sestra, pošto ja imam 33. Međutim, profesionalac sam i trudim se da potisnem emocije i stavim se u funkciju ekipe čiji sam član. Planiram da igram do 36, ako me povrede mimoiđu, a onda ću da vidim šta dalje", zaključio je Vontigo Kamings.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC