• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezdi četvrta sreća protiv Hemofarma

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Beogradu Hemofarm 77:69 (21:12, 21:26, 12:10, 23:21), u 23. kolu NLB lige.

 NLB: Zvezdi četvrta sreća protiv Hemofarma  Izvor: MONDO

Marko Marinović vratio se u tim poslije dvadesetak dana pauze i Crvena zvezda je pobjedom nad Hemofarmom gotovo obezbijedila nastup na Fajnal foru NLB lige.

Crveno-bijeli su u meču 23. kola savladali Vrščane prvi put iz četiri pokušaja ove sezone, rezultatom 77:69 (21:12, 21:26, 12:10, 23:21).

Zvezda je popravila skor na 18-5, Cibona na 17-6, dok je Hemofarm pao na 16-7. Petoplasirani Zadar ima 15 pobjeda i osam poraza i dočekaće Zvezdu naredne subote.

Vladimir Štimac bio je MVP utakmice sa 17 poena, četiri skoka i pet ukradenih lopti. Tadija Dragićević zabeležio je 15 poena, Marinović 13 poena i pet asistencija, a solidnu partiju pružio je i Andre Ovens (7p, 4sk, 6as).

U timu Hemofarma najefikasniji su sa po 12 koševa bili Miljan Pavković i Marton Bader.

"Nismo ponovili neke greške iz prethodne tri utakmice sa njima. Ušli smo u meč koncentrisano, znali smo njihove akcije... Oni su opet dali dosta poena iz 'pik end rola', ali smo i mi uspjeli nešto da odbranimo. Imali smo strpljenja da u egal završnici 'prelomimo' trojkom Ovensa", rekao je Marinović.

On se zahvalio "pravoj publici, koja je došla da navija za nas" poslije ubjedljivog poraza od istog protivnika u Evrokupu.

"Mi se nadamo da je ta utakmica u utorak bila posljednja koju smo odigrali tako slabo i da ćemo ponovo biti ona Zvezda koja je (ranije ove sezone) vezala 13 pobjeda".

Uloge su se u prvim minutima obrnule u odnosu na taj meč, pošto je sada Zvezda povela sa 7:0, a Hemofarm dugo čekao na svoje prve poene. Ipak, crveno-bijeli su uspjeli da povedu sa najviše devet poena razlike (21:12), ali su gosti do odlaska na odmor postigli sedam trojki iz 11 šuteva i održali rezultatski priključak - 42:38.

Drugo poluvrijeme bilo je još neizvjesnije. Hemofarm nijednom nije vodio, ali je sve vrijeme bio nadomak preokreta. U posljednjoj četvrtini su Dragićević, Marinović i Ovens preuzeli odgovornost i serijom uspješnih napadačkih akcija neutralisali lake poene koje su na drugoj strani postizali visoki igrači Hemofarma poslije proigravanja Pavkovića.
Marinović je u 36. minutu pogodio trojku preko ruku Stefana Markovića, i to na isteku napada (66:61). Marković je pri rezultatu 70:67 isforsirao šut za izjednačenje, da bi Ovens trojkom na minut i 24 sekunde prije kraja otklonio i posljednje dileme.

"Zvezda je ušla u utakmicu sa više energije nego mi. Igrali smo bojažljivo, sporo, tražili loša riješenja, ali nas je izvukao šut. U drugom poluvremenu smo učvrstili odbranu, međutim, stao je šut i nismo ubacili nijednu trojku iz sedam pokušaja, a većina su bili otvoreni šutevi", rekao je trener Hemofarma Stevan Karadžić.

On je konstatovao da nikoga nije lako pobijediti četiri puta u sezoni i da njegovom timu predstoji žestoka borba za ostanak među prva četiri na tabeli.

"Morali su da prorade motiv i ego Zvezdinih igrača. Vidjelo se koliko im je u utorak nedostajao Marinović. Da njega opet nije bilo u timu, možda bi bila drugačija priča. Crveno-bijeli su bili spremniji za ratničku igru od nas. Ostaju nam još utakmice sa Olimpijom i Splitom kod kuće i u gostima sa Vojvodinom, koja se bori za opstanak. Hendikepirani smo jer su to sve ekipe koje ne igraju Evropu i, za razliku od nas, imaju po nedelju dana da spreme utakmicu", zaključio je Karadžić.

REZULTATI 23. KOLA:

C. zvezda - Hemofarm 77:69

Cibona - Krka 98:74

Split - Bosna 69:68

Olimpija - Helios 57:79

Vojvodina - Partizan 73:77

IGRANO U PETAK:

FMP Železnik - Zadar 82:78

U ČETVRTAK:

Budućnost - Zagreb 76:67

TABELA: Partizan 20-2, Crvena zvezda 18-5, Cibona 17-6, Hemofarm 16-7, Zadar 15-8, Budućnost 13-10, Bosna 10-13, FMP Železnik 10-13, Split 9-14, Olimpija 9-13, Krka 7-16, Zagreb 6-17, Helios 5-17, Vojvodina 4-18.

(I. B. - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC