• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Fer-plej Srbija, a šta je sa Slovenijom?

"Što se Srbije tiče, pobijedio je fer-plej, a neka se Slovenci zapitaju šta se tamo dogodilo", nije bilo lako treneru "lala" Vladi Đuroviću.

 NLB: Fer-plej Srbija, a šta je sa Slovenijom? Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana su se u subotu pojavili na 135. fudbalskom "vječitom derbiju", izašli na bis na atletsku stazu podno južne tribine stadiona u Humskoj, sa istoka ispratili prvo poluvrijeme, zatim sjeli u autobus, otišli u Novi Sad i pobijedili Vojvodinu - 77:73.

Zvuči lako. A da li je? Pogotovo kad se igra bez motiva.

Crno-belima ta pobjeda nije mnogo značila. I bez nje ih je samo teorija dijelila od pol-pozicije pred fajnal-for NLB lige.

Ali je Novosađanima meč 23. kola sa šampionom bio presudan. Morali su da trijumfuju kako bi ostali u trci za opstanak. Porazom su izgubili gotovo sve šanse da se i naredne sezone takmiče u regionalnoj ligi.

Za razliku od Srba, duel slovenačkih ekipa nije "mirisao" na poštenje. Partizan je Vojvodinu gurnuo u ambis, a drugi najveći kandidat za ispadanje, Helios, je u Ljubljani deklasirao nesumnjivo mnogo jaču Olimpiju - 79:57.

"Što se Srbije tiče, pobijedio je fer-plej, a neka se Slovenci zapitaju šta se tamo dogodilo", nije bilo lako treneru "lala" Vladi Đuroviću.

Vojvodina se u finišu sezone pojačala. Na klupu je sjeo Đurović, dovedeni su Stanojević i Adams. To ipak nije bilo dovoljno da se načini senzacija iako je domaćin uspio da smanji prednost rivala sa 16 poena s početka posljednje četvrtine na samo dva poena.

"Nije slučajnost, jer već drugi put gubimo utakmicu u finišu. Nedostaje nam čovjek odluke", dodao je Đurović i čestitao kolegi iz Partizana Dušku Vujoševiću na svemu učinjenom u dosadašnjem delu sezone.

Ni strateg crno-belih nije ostao ravnodušan na situaciju u kojoj se našla Vojvodina. Kao i Đuroviću, i Vujoševiću je bio sumnjiv rezultat u Ljubljani.

"Bez lažne sentimentalnosti, žao mi je Vojvodine. Želim joj da napravi čudo i ostane u ligi. Svi klubovi su obavezni da igraju na maksimalnom nivou i spriječe iznenađenje u posljednjim kolima", zaključio je Duško Vujošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC