• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS: Dosta je uvreda, ovo je sport

Desetak dana poslije finalne utakmice Kupa Srbije, čelnici KSS osudili vulgarno skandiranje Grobara na račun Svetislava Pešića.

 KSS: Dosta je uvreda, ovo je sport Izvor: MONDO

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije (KSS) konačno su se oglasili povodom vulgarnog skandiranja navijača Partizana tokom finalnog meča Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu protiv Crvene zvezde.

Desetak dana poslije turnira u nacionalnom kupu, Upravni odbor KSS u ponedjeljak je održao sjednicu na kojoj je osudio ponašanje i vulgarno skandiranje dijela gledalaca u niškoj dvorani "Čair" i naložio je svim odgovornim licima da ubuduće, u skladu sa propisima, sankcionišu nedolično ponašanje publike.

"Naglašeno je da ovo nije prvi put da se takve stvari dešavaju u našim košarkaškim dvoranama – na meti su i ranije bili mnogi akteri utakmica, iz različitih klubova – i da nikome ne ide u prilog da se ovakvi ekscesi ponavljaju", navedeno je u saopštenju.

Odmah poslije finalne utakmice Kupa između Partizana i Crvene zvezde, trener crveno-bijelih Svetislav Pešić izjavio je da skida kapu igračima i treneru crno-bijelih, ali da je sve ostalo u Nišu bilo "sramota".

On se upitao čime je zaslužio da od Grobara dobije takve uvrede i dodao da su ga navijači Partizana razočarali. Takođe, nekadašnji selektor nacionalnog tima kritikovao je Košarkaški savez zbog ćutanja.

Pešić je prije dva dana istakao da više ne vjeruje u ljude iz KSS. "Prije početka turnira pozvan sam u nišku gimnaziju na usmene novine. Bilo je tu 200-300 đaka, spontan razgovor, osjećao sam se fantastično. Poslije toga sam ušao u jedan drugi svijet i nedopustivo je da klubovi kao što su Partizan, ili Crvena zvezda, funkcionišu u takvom svijetu".

Pešić ne može da se pomiri sa činjenicom da su ga navijači Partizana vrijeđali tokom cijele utakmice za trofej, a da ga baš niko nije uzeo u zaštitu.

Kaže da je isto tako bilo kada je publika jednom vrijeđala Dejana Bodirogu i da je to bio jedan od razloga što je jedva čekao kraj Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. Mislio je da mu je to posljednji angažman u domaćem basketu...

"U centralnoj loži u Nišu sjedili su predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i do danas se nijedan od njih nije oglasio. Zato više ne vjerujem u te ljude. Pa, neko jednom mora da kaže da na utakmicama ne možemo tako da se ponašamo. Šta je svrha onoga što se dogodilo? Da ono što su vikali meni, sutra viču mom kolegi, a ja da se na konferenciji za novinare poslije toga zahvalim mojim igračima - i navijačima", aludirao je Pešić na izjavu Duška Vujoševića.

Upravni odbor KSS takođe je zaključio da je organizacija finalnog turnira nacionalnog kupa u Nišu bila na izuzetnom nivou i odato je priznanje organizatoru, i ocijenjeno je da je kvalitet utakmica, angažovanje, odnos i ponašanje ekipa bio veoma dobar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC