• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule Vujošević - 50 mu je godina, još se igra

Pedeset svjećica u utorak će biti na torti posvećenoj Dušku Vujoševiću, trofejnom košarkaškom treneru.

 Dule Vujošević - 50 mu je godina, još se igra Izvor: MONDO

Jedni ga obožavaju, drugi ga ne podnose, mnogi mu zavide... Jedan od najboljih evropskih košarkaških trenera Duško Vujošević u utorak proslavlja 50. rođendan, dva dana pred istorijski duel Partizana i Panatinaikosa u Beogradskoj Areni.

Poznat je po nevjerovatnboj predanosti košarci, njegovoj najvećoj ljubavi, po tome što umije da prepozna kvalitet nekog igrača i što ume da ih "stvori", ali i po tome što ima i druge pasije, kao što su književnost, slikarstvo.

Interesantno je da će samo dan poslije košarkaškog spektakla u Areni, Duško Vujošević imati prvu izložbu slika na Kosančićevom vencu. Riječ je o prvoj u nizu izložbi slika koje se nalaze u privatnim kolekcijama. Serijal izložbi biće otvoren pod nazivom "Kolekcija porodice Vujošević".

U Zoološkom vrtu u Beogradu u utorak će biti otvorena Avenija KK Partizan i Duška Vujoševića, što je još jedno, svojevrsno priznanje, timu sa Kalemegdana.

Navijači Partizana, malo je reći, obožavaju Vujoševića. Donio je crno-bijelima sedam uzastopnih titula prvaka države (ukupno osam), a na dobrom je putu da to učini i osmi put zaredom. Osvojio je sa Partizanom četiri nacionalna kupa, dva puta je Partizan pod njegovim vođstvom bio najbolja ekipa u regionu, ima i trofej pobjednika evropskog Kupa Koraća. Partizan je redovni učesnik Evrolige, a drugu godinu zaredom je među osam najboljih ekipa Evrope...

Na jednom od navijačkih foruma (sajt www.partizan.net) postoji posebna stranica posvećena Dušku Vujoševiću, a Grobari naravno nisu zaboravili da on proslavlja 50. rođendan.

Izdvojili smo dve od pregršt želja navijača upućenih Vujoševiću:

"Koliko godina - toliko titula!"

i druga: "Kada na Google ili yahoo pretraživaču ukucate košarka pojavi se pitanje: Did you mean Dule Vujosevic?".

Vujošević je rođen 3. marta 1959. u Podgorici. Od 1976. do 1986. trenirao mlađe selekcije Partizana, OKK Beograda, zemunske Mladosti. Prvi trener Partizana, Crvene zvezde, španske Granade, Budućnosti, Breše, Pistoje i Skavolinija, vodio je selekciju Srbije i Crne Gore, a sada je selektor reprezentacije Crne Gore.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC