• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - PAO: Spektakl da, revija ne!

Umjesto tijesnog Pionira, prostrana i moderna Arena. Umjesto grčevite borbe za bodove, odsustvo rezultatskog imperativa.

 Partizan - PAO: Spektakl da, revija ne! Izvor: MONDO

Ali ko misli da će iz takvih okolnosti proisteći prijateljska utakmica Partizana i Panatinaikosa (četvrtak, 20.45 časova) u pretposljednjem kolu Top 16 faze Evrolige, taj ne poznaje ni trenere ni igrače oba tima.

"Utakmica nema neki rezultatski značaj, prošli smo u četvrtfinale i mi i oni, ali borićemo se za pobjedu kao i uvijek. Samim tim što prvi put igramo u Areni, a naravno da smo svjesni da ljudi neće doći da bi vidjeli našu lošu igru", rekao je Uroš Tripković na konferenciji za novinare.

Bek crno-bijelih dodao je da (ne)očekivano velika euforija oko ulaznica nije poremetila ekipu.

"Često smo igrali pod rezultatskim pritiskom i pod pritiskom očekivanja punog Pionira, navikli smo da funkcionišemo tako. Hala jeste velika, treba vremena da se navikne na nju, međutim tu smo od ponedjeljka uveče, imaćemo još dva treninga do utakmice i mislim da će to biti sasvim dovoljno".

Trener Duško Vujošević srećan je "što smo osvojili pravo da igramo u Areni i što će ona biti puna".

"Svi znamo da nije ni najmanje lako ispuniti 20.000 mjesta. To ni najvećim pop zvijezdama ne bi lako pošlo za rukom. Ako nam treba potvrda da smo uspjeli, onda smo je ovim i dobili. Mislim da je utakmica sa Panatinaikosom u Areni kruna višegodišnjeg rada".

Vujošević je obećao da će njegovi izabranici igrati utakmicu "kao da je kvalifikaciona".

"Meč nema težinu, u smislu da odlučuje o plasmanu u četvrtfinale (kao prošle sezone), ali sportski motiv nije i ne može biti isključen. Panatinaikos će takođe biti motivisan. To su sve igrači sa karakterom, šampioni, Obradović, Peković i Kecman koji su odavdje..."

"Imamo veliku obavezu prema publici koja će doći. Biće tu svi iz Pionira, nadam se i oni koji su željeli, a do sada nisu uspjevali da dođu do ulaznica. Volio bih da se pokaže da dobro navijanje i u ovako velikoj dvorani može imati pozitivan uticaj na ekipu", dodao je strateg crno-bijelih.

Inače, postoji šansa da Partizan zauzme prvo mjesto u grupi, ali za to mu je potrebno da nadoknadi atinskih "minus 18" (63:81), a onda i da pobijedi Lotomatiku u Rimu.

Razumite Pekovića

Posebnu molbu navijačima Vujošević je uputio u vezi Nikole Pekovića i eventualne "odmazde" zbog radovanja poslije koševa postignutih na januarskoj utakmici u Atini.

"Peković je potpisao za Panatinaikos januara prošle godine, ali poslije toga nije kalkulisao kada smo igrali sa njima i kada smo ih eliminisali. Isto tako je igrao protiv nas u Atini. Njegov tim je bio u teškoj situaciji i poraz je mogao da dodatno pogorša stvari. To što je u jednom trenutku nesvjesno napravio neki gest možda nije bilo pametno, ali sigurno je da Nikola Peković nije Partizanu ostao dužan. Dao mu je jako puno".

Partizan je preko portparolke Sonje Savić demantovao glasine da je bilo špekulacija prilikom prodaje ulaznica za meč sa Panatinaikosom.

"Sezonskim pretplatnicima i vlasnicima kompleta za Top 16 ostavljeno je 7.000 ulaznica, tri i po hiljade su proslijeđene navijačima iz unutrašnjosti, a na blagajnama Arene bilo je dostupno oko 6.500 karata", objasnila je Savićeva.

S obzirom na to da je jedna osoba mogla da kupi najviše pet ulaznica, a da je prodaja trajala nešto više od dva sata, u Partizanu tvrde da se ta dva parametra u potpunosti uklapaju.

PAROVI 5. KOLA

GRUPA E: Prokom - Taukeramika (srijeda), Olimpijakos - Armani Džins (četvrtak).
TABELA: Taukeramika 3-1, Olimpijakos 3-1, Armani Džins 2-2, Prokom 0-4.

GRUPA F: Barselona - Real Madrid (srijeda), Alba - Makabi (četvrtak).
TABELA: Real* 4-0, Barselona 3-1, Makabi 1-3, Alba 0-4.

GRUPA G: Unikaha - Lotomatika (srijeda), Partizan - Panatinaikos (četvrtak, 20.45).
TABELA: PAO* 4-0, Partizan* 3-1, Unikaha 1-3, Lotomatika 0-4.

GRUPA H: CSKA - Fenerbahče (srijeda), Montepaski - Cibona (četvrtak).
TABELA: CSKA 3-1, Montepaski 2-2, Cibona 2-2, Fenerbahče 1-3.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC